Cum recunoşti patru probleme de sănătate ale bebeluşului

1 70868 original jpg jpeg

Până când copiii împlinesc vârsta de patru ani şi pot spune exact ce probleme au, ce simt, părinţii nu le pot identifica singuri cauzele durerii. Iată care pot fi principalele patru motive ale disconfortului bebeluşilor.

Este important ca părinţii să apeleze la specialist pentru a identifica în mod corect cauzele disconfortului pe care cei mici îl resimt atunci când îi doare ceva. În majoritatea cazurilor,senzaţia de durere la bebeluşi apare ca urmare a patru afecţiuni.

Simptomele erupţiei dentare

Primii dinţişori apar de obicei în jurul vârstei de şase luni,însă,în cazul unora,erupţia dentară poate începe şi la un an. Semnele sunt diferite de la un copil la altul,mai frecvente fiind:subfebrilitate,febră,agitaţie pe timpul nopţii şi inflamaţia gingiilor. De asemenea,copilul plânge,produce mai multă salivă şi îşi introduce degeţelele în gură. "Pentru a ameliora aceste stări, părinţii pot folosi geluri calmante ce reduc inflamaţia gingiilor, antipiretice, analgezice şi antiinflmatoare",recomandă prof. dr. Evelina Moraru,medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi.

Află cum recunoşti unele probleme de sănătate ale bebeluşului AICI