Cum să previi durerile de spate!

1 72232 original jpg jpeg

Toată lumea, la un moment dat, a experimentat dureri de spate. Este o problemă comună, care este listată ca a doua cauză în luarea de concedii medicale, în urma accidentărilor. În plus, potrivit datelor medicale, 80 până la 90 % dintre oameni vor suferi de dureri de spate.

Ne-am confruntat măcar o dată cu o durere de spate,care este o afecţiune comună dezvoltată din mai multe cauze. Pentru a o preveni,trebuie practicat sport,cum sunt înotul,pilates sau yoga,dar evită-le pe cele care pun o presiune excesivă pe această parte a corpului.Totodată,cauzele pot varia,dar cea mai frecventă este că,apar atunci când exercităm un efort fizic sau mişcări bruşte,care pot creşte riscul acestui tip de durere. Pe de altă parte,munca de birou poate provoca dureri de spate din cauza posturii şi a statului prea mult pe scaun. Dar aceste dureri pot varia de la o persoană la alta,şi nu toate cazurile pot fi prevenite.

Iată câteva cauze care duc la apariţia durerilor de spate: Transportul de lucruri grele

Persoanele care transportă greutate în spate se confruntă cel mai des cu dureri de spate. Aceasta este una dintre principalele cauze,şi potrivit experţilor,este normal ca aceştia să sufere de dureri de spate,după efectuarea unei activităţi fizice.

Sportul şi activităţile fizice sunt esenţiale pentru a tonifia muşchii,ceea ce duce la reducerea durerilor de spate. Baletul şi baschetul,sunt unele dintre ele,dar şi activităţile cum sunt înotul,pilates sau yoga,care sunt pentru a consolida această parte a corpului.

Probabil nu ştiai,dar dacă atunci când faci sport nu ai încălţămintea potrivită,poate fi provocată durerea de spate.

Postura corectă

Este foarte important să învăţăm să stăm corect atunci când mergem pe jos,când stăm pe scaun,sau când stăm în picioare. Atunci când stăm pe scaun,pentru o bună postură,trebuie să îndreptăm spatele ca coloana vertebrală să fie dreaptă şi să concentrăm puterea în partea inferioară a spatelui.

Atunci când stăm în picioare sau mergem pe jos,spatele trebuie să fie drept. În plus,dacă este necesar să ne aplecăm,doctorii spun ca mai întâi să ne aplecăm de genunchi,nu de coloană.

Alegerea saltelei potrivite

Atunci când te odihneşti,relaxezi,trebuie să alegi salteaua potrivită pentru a nu declanşa durerile de spate. Acestea pot să apară dacă salteaua este tare,dar şi dacă este prea moale.

Păstrarea unui stil de viaţă sănătos

Având un stil de viaţă sănătos este esenţial pentru prevenirea durerilor de spate. Fumul de ţigară poate declanşa o tuse recurentă,care va afecta mai târziu discurile lombare. În plus,persoanele supraponderale pot avea dureri pentru că presiunea este mai mare.

În cele din urmă,este important să se menţină un echilibru emoţional,deoarece depresia este asociată cu coloana vertebrală,ce duce la dezvoltarea de dureri de spate,dar şi a altor afecţiuni înrudite.Recente

Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg