Cum să vindeci simplu şi rapid durerile de cap

tipuri de nevralgii jpeg

Durerile de cap îţi strică dispoziţia, nu te lasă să te concentrezi şi îţi pot afecta activităţile zilnice, în timp ce cauzele pot fi multiple: stresul, fluctuaţia hormonilor sau excesul de alcool (mahmureală).

Iată câteva trucuri simple care te vor ajuta să scapi de durerile de cap!

Bea ceai de ghimbir

Dacă te confrunţi cu durere de cap sau o migrenă puternică,este indicat să ai la îndemână ghimbir,acesta având proprietăţi antiinflamatoare.

În cazul în care simţi că urmează să se declanşeze o migrenă,realizează o infuzie dintr-o rădăcină proaspăt rasă de ghimbir. Se pot folosi şi capsulele cu ghimbir,câteva picături de tinctura de ghimbir sau de ulei esenţial de ghimbir într-un pahar de apă. Câteva picături de tinctura vor potenţa şi mai mult efectul unui ceai cald dacă le adugam în ceaşcă de ceai. Se indică 3 ceşti una după alta dacă s-a declanşat deja migrena.

Presopunctura

Una dintre cele mai vechi metode de a trata durerile de cap o reprezintă presopunctura. Pentru a ameliora rapid o durere de cap,apasă cu degetul mare în partea de mijloc a fiecărei sprâncene,chiar deasupra ochiului,timp de maxim un minut.