Cum te pot îmbolnăvi… pantofii

1 69898 original jpg jpeg

Pe talpa pantofilor se prind o mulţime de microbi şi bacterii. Şi ghici ce? Multe dintre aceastea ajung şi în casa ta, făcându-te vulnerabilă la numeroase boli.

Statistici îngrijorătoare

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Arizona,în care au fost colectaţi germeni şi microbii de pe tălpile pantofilor,cercetătorii au descoperit 421.000 de bacterii pe acestea,multe dintre ele fiind vinovate de apariţia unor afecţiuni comune,cum sunt infecţiile urinare.

E.coli

Bacteria Escherichia coli (E.coli) se găseşte în mediul înconjurător,în produsele alimentare şi în intestinul oamenilor şi al animalelor. Cele mai multe tulpini de E.coli sunt inofensive. Cu toate acestea,alte tipuri te pot îmbolnăvi grav,provocând diaree,infecţii ale tractului urinar,boli respiratorii,pneumonie şi multe altele.

Pneumonia cu klebsiella

O altă bacterie care a fost găsită pe mostrele de pe tălpile pantofiloreste Klebsiella. Aceasta provoacă numeroase boli,în funcţie de ce parte a corpului infectează şi poate duce la apariţia pneumoniei,a meningitei şi infecţiiale tractului urinar. Simptomele bolilor cuprind febră,frisoane,erupţii cutanate,ameţeli,stări mentale alterate,tuse care produce mucus galben şi verde şi probleme de respiraţie. Grav este că unele tulpini de K. pneumoniae sunt rezistente la majoritatea antibioticelor.

Serratia ficaria

Această bacterie extrem de rară,care afectează mai ales pacienţii din spitale,cauzează infecţii care colonizează tractul respirator şi urinar. Infecţia cu Serratia este responsabilă pentru aproximativ doua procente din infecţiile nosocomiale ale fluxul sangvin,ale tractului respirator,ale tractului urinar şi răni ale pielii. Cu toate acestea,este posibil ca această bacterie să scape de mediul spitalicesc şi să se agaţe de încălţăminte.Recente

carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg
deshidratare shutterstock 2338147147 jpg
gusa shutterstock 2450061719 jpg