Cum ţii astmul sub control

1 70920 original jpg jpeg

Astmaticii pot duce o viaţă normală, având însă o grijă mai mare faţă de unele aspecte. Este foarte important să se evite factorii care pot agrava boa

Menţine casa cât mai curată

Praful de casă este un important factor alergen. Mai exact,este vorba despre microogranisme (acarieni),pe care nu le vedem cu ochiul liber şi care se hrănesc cu particulele descuamate de pe piele.

„Pentru cei cu alergie la praf de casă,trebuie scăzută concentraţia de acarieni prin îndepărtatarea mobilierului care nu este strict necesar. În casă ar trebui ca pe jos să existe o suprafaţă lavabilă şi nu mochetă sau covoare,să fie cât mai puţine cărţi,draperii,perdele,cel puţin în dormitor. Camerele trebuie să fie luminoase,bine aerisite,fără umezeală. Aşternuturile trebuie călcate cu abur sau chiar fierte din când în când. Trebuie ca perna,plapuma,salteaua să fie din materiale sintetice,hipoalergene şi nu din puf,pene,lână,bumbac. La ora actuală există sprayuri care conţin substanţe ce omoară acarienii. Acestea se pot folosi pentru a reduce cantitatea de alergeni“,recomandă medicul Rareş Simu.