Cum tratezi copilul cu ADHD

1 74443 original jpg jpeg

ADHD sau tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenţie este o afecţiune tot mai frecventă la copiii din ziua de azi. Între 5 şi 10 procente din micuţii şcolarizaţi se confruntă cu această problemă care îi împiedică să înveţe şi să evolueze normal.

Tratament cu medicamente

În faţa acestei probleme în creştere,medicii recomandă folosirea psihostimulantelor. Acestea stimulează sistemul nervos şi cresc în felul acesta capacitatea de concentrare şi atenţia. Însă mulţi părinţi se opun tratamentului medicamentos de la această vârstă-şi atunci,ce soluţie mai există?

Alimentaţie adecvată

Împreună cu medicaţia se recomandă şi o alimentaţie adecvată – deşi sunt persoane care preferă să se concentreze doar pe alimentaţie. Aceasta trebuie să conţină produse care stimulează metabolismul neuronilor.

Importanţa proteinelor alimentare

Proteinele alimentare furnizate copiului trebuie să fie în cantitate şi de calitate suficientă,pentru a permite creierului să producă neurotransmiţătorii necesari pentru o mai bună concentraţie,memorie,atenţie. Aceşti neurotransmiţători sunt „mesageri” ai creierului,şi permit buna comunicaer între celulele nervoase. Prin urmare,părinţii trebuie să introducă în alimentaţia celui mic,în mod constant,carne de pui,de curcan,de peşte,dar şi leguminoase,fructe oleaginoase (nuci),ouă,carne roşie,tofu,brânzeturi,iaurturi. Toate acestea trebuie să fie prioritare,în dauna zahărului şi al feculenţilor preferaţi de copii.

Produse naturiste

La copiii cu dezvoltare nervoasă mai lentă,o utilizare în paralel a suplimentelor cu NGF (neuronal growth factor,adică factor de creştere neuronală) permite optimizarea dezvoltării celulelor nervoase şi producţia neurotransmiţătorilor. Extractul dintr-o ciupercă numită Hericium Erinaceus conţine,în mod natural,acest factor de creştere. Utilizarea acestui extract este recomandată în special copiilor care au suferit de maladii care le-au încetinit dezvoltarea.