De ce ai alege o salopetă în locul unei rochii de seară?

Atunci când știm că urmează o ocazie specială, știm și că trebuie să mergem la cumpărături. Una din primele întrebări care ne vin în minte este: “Cu ce mă îmbrac?”, urmată, mai apoi de “Cu ce mă încalț?”

image

În mod natural, pentru momentele în care trebuie să ne îmbrăcăm elegant, ne gândim imediat la o rochie de seară. E varianta cea mai la îndemănă, poate fi luată în multe croiuri și culori și poate fi purtată la mai multe ocazii. Mai mult, poți alege cât de elegantă sau de specială vrei să fie rochia, în funcție de tematica evenimentului.

Cu toate acestea, chiar și cele mai obișnuite lucruri pot fi înlocuite de altele. În ultimul timp, când vine vorba de eleganță și evenimente, un nou articol vestimentar pare să ia ochii tuturor: salopetele elegante.

În mod normal, când ne gândim la salopete, le avem în minte pe cele din denim sau pe cele pe care le purtam când eram mai mici, pentru că erau practice și ne țineau de cald la spate. Și chiar dacă și acele salopete sunt iar la modă, noi ne referim acum la cele care sunt atât de elegante și de frumoase ca design, încât pot înlocui cu ușurință obișnuitele rochii.

O să ne uităm împreună la câteva motive pentru care, la următorul eveniment special din viața ta ai putea opta pentru o salopetă elegantă:

Vei fi unică și diferită

Pentru că, după cum am spus, toată lumea se duce imediat cu gândul la rochii, tu vei fi unică și diferită cu salopeta ta elegantă. Nu vei arăta ca nimeni altcineva din încăpere și ai toate șansele să atragi multe priviri.

Oamenii te vor întreba de unde ai salopeta, cum de te-ai gândit la asta și vei deveni noul subiect de discuție. E timpul ca cineva să rupă tiparele când vine vorba de cum ne îmbrăcăm la evenimentele speciale și tu poți fi cea care face asta.

E mult mai confortabilă

Salopetele elegante sunt mult mai confortabile decât rochiile. Ai libertatea de mișcare a pantalonilor în timp ce păstrezi eleganța pe care ți-o oferă rochia. Poți dansa în voie și poți face orice fel de mișcare, fără să te îngrijorezi de lungimea rochiei, de modul în care stă pe tine sau de cum se vede atunci când te miști.

Mai mult, te poți așeza și ridica în voie, fără probleme și fără să trebuiască să te îngrijorezi referitor la cât de multă piele arăți sau la cum stă rochia atunci când te așezi pe ea.

Salopetele sunt foarte versatile

De obicei purtăm rochiile la ocazii speciale, când le asortăm și cu pantofi cu toc, bijuterii și machiaj. Luăm o rochie și o purtăm doar la nunți sau botezuri, pentru că nu o putem purta în viața de zi cu zi.

Când vine vorba de salopetele elegante, acest lucru se schimbă. Să zicem că pentru o nuntă ai o salopetă pe care o iei cu pantofi cu toc, poate un sacou elegant deasupra, o gentuță mică, o coafură stilată și un machiaj pe măsură.

După câteva zile, trebuie să participi la un eveniment mai oficial, în care vi se spune că trebuie să vă îmbrăcați smart casual, dar office. Partea bună: scoți aceeași salopetă, doar că ajustezi accesoriile. Poate că nu vei lua pantofi cu toc și niște pantofi de tip Oxford. Poate că deasupra vei lua un sacou drept, ca cele care se poartă la costum sau vei lega o cămașă. Vei schimba geanta mică și elegantă cu una mare, de zi și nu vei pune atât de mult accent pe coafură sau machiaj. Tocmai ai luat aceeași salopetă și ai integrat-o în viața ta de zi cu zi, fără prea mare efort.

Unde mai pui că salopetele vin în foarte multe design-uri și opțiuni. Poți opta pentru ceva foarte elegant (dar care va fi purtat doar la ocazii speciale) cum ar fi o salopetă din dantelă sau pentru ceva la limita dintre elegant și casual, unde accesoriile pot face diferența.

Ce zici, data viitoare când mergi la cumpărături te uiți și după salopete dacă sunt la super pret?