Apariții impecabile la orice eveniment! Care sunt tipurile de rochie adecvate la ocazii speciale și cu ce le poți asorta

Atunci când circumstanțele cer respectarea unui anumit cod vestimentar, trebuie să ne conformăm.

image

Materialul, textura, cât și stilul ținutelor noastre sunt aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când ne decidem ce trebuie să purtăm. Dacă te pregătești să participi la un eveniment extravagant, există câteva stiluri pe care este recomandat să le prioritizezi atunci când îți alegi piesele vestimentare. Chiar dacă nu îți vei face apariția pe covorul roșu, de ce să nu te îmbraci ca atare?

Iată TOP 4 stiluri de rochii de ocazie demne de covorul roșu și cum să le accesorizezi

Rochiile în cloș

Rochiile în cloș se numără printre preferatele femeilor de pretutindeni datorită versatilității și aspectului lor inconfundabil. Este un stil ce denotă eleganță și un bun simț estetic, de aceea astfel de rochii sunt candidatele perfecte pentru un eveniment formal sau semiformal memorabil. Le poți găsi în diverse mărimi, forme și materiale, favoritele „clasamentului” fiind rochiile în cloș asimetric, rochiile lungi și plisate, cele cu despicătură pe picior sau rochiile midi din stofă în culori clasice. Sandalele cu toc lung și subțire sunt de obicei cele mai potrivite unor astfel de ținute, iar nuanțele variază, bineînțeles, în funcție de culoarea rochiei. Dacă rochia prezintă mici detalii cu pietre sau strasuri, încălțămintea poate include aceleași detalii la nivelul baretei, de exemplu.

Rochiile tip sirenă

Mult râvnita siluetă de clepsidră este cel mai bine evidențiată de extravagantele rochii tip sirenă. Acest stil de rochie accentuează talia și complimentează perfect femeile cu forme voluptoase, fiind la limita dintre elegantă și senzualitate. Acordă-i o șansă și vei vedea de ce astfel de rochii de ocazie sunt nelipsite din orice garderobă. Le poți încerca din confortul propriei case plasând o comadă online pe Starshiners.ro dacă încă nu te-ai convins. Subliniază-ți talia adăugând o curea subțire ca accesoriu, alături de o pereche de stiletto sau de sandale într-o nuanță neutră precum negru sau bej. Nu te feri de strasuri sau de baretele transparente dacă vrei să ieși din tipare la un eveniment semiformal. O pereche lungă de cercei din pietre prețioase pot veni în completarea ținutei tale pentru acel look red carpet.

Rochiile tip creion

Suntem de acord că fustele creion sunt reprezentantele imbatabile ale stilului office. Ei bine, același lucru este valabil și pentru rochiile tip creion și petrecerile glam! Sunt piese vestimentare sexy și îndrăznețe care avantajează aproape orice siluetă, creând un echilibru între bust și șolduri. Rochiile tip creion cu mânecă lungă sau midi sunt alegerea excelentă atunci când vrei să optezi pentru culori jucăușe precum roșu, verde, albastru electric sau portocaliu. La capitolul accesorizare, este recomandat să optezi pentru bijuterii cât mai subtile, simple și elegante și o geantă plic clasică. Încalță o pereche de sandale cu toc cui și pregătește-te pentru o petrecere de neuitat!

Rochiile cu umerii goi

Cochetă și extravagantă, rochia cu umerii goi lasă frâu liber imaginației fără a dezvălui mai mult decât trebuie privirilor curioase. Este ocazia perfectă de a scoate în evidență cel mai prețios colier din arsenalul tău! Poți merge pe mâna unui look natural, fără a folosi un fard prea strident și să te axezi în principal pe bijuteriile extravagante din pietre prețioase. În acest caz, o rochie monocromă nu va fi deloc monotonă! Dacă ești totuși adepta imprimeurilor, motivele florale sunt perfecte pentru ținutele de zi.

Rochia ideală este mai aproape decât crezi (poate chiar la un click distanță)! Învăluie-ți silueta în stilul potrivit și pășește cu încredere spre următorul eveniment.

Sursa foto: Unsplash.com