De ce ai ochii roşii?

ochii roşii jpeg

De ce ai ochii rosii? Se întâmplă uneori să ne uităm în oglindă şi să vedem că avem ochii roşii. Această problemă poate apărea brusc şi este însoţită de dureri ale ochilor, senzaţie de mâncărime sau tulburări de vedere.

Ce favorizează înroşirea ochilor. Posibile cauze:

De ce ai ochii roşii-Conjunctivita

Este una dintre cele mai comune şi contagioase infecţii oculare,întâlnită în special în rândul copiilor. Aceasta se produce atunci când conjunctiva-membrana subţire şi transparentă care acoperă părţile albe ale ochiului (sclera) şi liniile pleoapelor-este infectată. Vasele de sânge din interiorul acesteia se irită şi se umflă,oferind ochiului un aspect de culoare roşie sau roz. De fapt,un ochi roşu sau roz este un simptom important în dignosticarea conjunctivitei. Există diferite tipuri de conjunctivită,de aceea este foarte important să consulţi medicul pentru a primi un tratament adecvat.

De ce ai ochii roşii-Uscăciunea ochilor

Sindromul de ochi uscat apare atunci când glandele lacrimale produc o cantitate mică de lacrimi pentru a lubrifia în mod corespunzător ochii. Sindromul de ochi uscat cronic irită suprafaţa ochiului,făcându-l să pară roşu. Tratamentul pentru ochi uscat include lubrifierea ochilor cu  „lacrimi artificiale“. Consultă medicul de specialitate înainte de a recurge la vreun tratament.

Citeşte şi:

Leacuri pentru ochi obosiţi

5 curiozităţi despre ochii tăi

Alergiile iti fac ochii rosii

Ochii roşii pot fi şi un indicator comun ale unei reacţii alergice. Când sistemul imunitar reacţionează la o substanţă străină,cum sunt polenul,părul animalelor,praf sau anumite substanţe chimice care se găsesc în soluţii de machiaj sau lentile de contact,corpul eliberează histamină,pentru a se lupta cu alergenii. Prin urmare,histamina poate determina mărirea vaselor de sânge care se găsesc în ochi,făcându-i să pară roşii. Evitarea alergenilor cu medicamente poate fi recomandată doar de către medicul specialist. Acesta poate prescrie picături pentru ochi antihistaminice,ce ajută la menţinerea alergii febrei fânului.

Lentile de contact

Unul dintre principalii vinovaţi ai înroşirii ochilor este supra-purtarea sau îngrijirea necorespunzătoare a  lentilelor de contact. Apariţia aspectului de ochi roşii,în timp ce porţi lentile de contact,poate fi semnul unei infecţii grave a ochilor,cum sunt  keratita şi infecţiile oculare fungice. În cazul în care ochii devin roşii în timp ce porţi lentilele de contact,scoate-le imediat şi vizitează medicul oftalmolog.

Sindromul privitului la calculator

Înroşirea ochilor,senzaţia de arsură şi ochi obosiţi merg mână în mână cu privitul la computer pentru prea mult timp. Şi asta,deoarece,clipim mai puţin atunci când lucrăm la calculator,uscându-se,astfel,ochii.  Poţi preveni apariţia acestui sindrom dacă faci pauze frecvente în timp ce lucrezi la calculator şi dacă porţi ochelari special concepuţi.  Şi lubrifierea ochilor cu picături pentru ochi te poate ajuta să ai ochii umezi şi sănătoşi.