De ce amorţesc degetele de la mâini? Ce afecţiuni anunţă aceste stări

1 73856 original jpg jpeg

Poate ţi s-a întâmplat să îţi amorţească degetele de la mâini sau de la picioare. Dacă se întâmplă rar, nu băgăm de seamă şi trecem cu vederea, dar dacă se întâmplă destul de des, este nevoie de o atenţie mai sporită. Iată de ce amorţesc degetele de la mâini şi când ar fi cazul de o vizită la medic.

Poate ţi s-a întâmplat să îţi amorţească degetele de la mâini sau de la picioare. Dacă se întâmplă rar,nu băgăm de seamă şi trecem cu vederea,dar dacă se întâmplă destul de des,este nevoie de o atenţie mai sporită. Iată de ce amorţesc degetele de la mâini şi când ar fi cazul de o vizită la medic.

De ce amorţesc degetele de la mâini-cauze

Amorţeala mâinilor,care se simte ca nişte furnicături sau pierderea sensibilităţii cutanate pe termen limitat,este o reacţie ce poate apărea din mai multe motive. Unul din motive este fluxul scăzut al sângelui în anumite zone sau lezarea nervilor. Amorţeala mai poate apărea şi în urma unor traumatisme sau din cauza unor inflamaţii sau infecţii. Amorţeala mâinilor nu indică boli foarte grave,dar se întâmplă ca aceste simple furnicături să anunţe accidente vasculare cerebrale sau tumori.

Parestezia,adică amorţeala mâinilor,poate anunţa boli sau tulburări ce îngreunează fluxul de sânge sau lezează nervii. De altfel,cele mai multe femei trec prin aceste stări în perioadele de menstruaţie sau când au deficit de calciu. Oricum ar fi,parestezia este un semn că ar trebui să mergi la medic,mai ales dacă ţi se întâmplă des.