De ce apar pungile sub ochi. 4 cauze mai puţin ştiute

de ce apar pungile sub ochi jpeg

Când te uiţi în oglindă şi observi pungile sub ochi, nu poţi să nu te întrebi de ce apar şi de ce tocmai ţie? Îţi spunem noi câteva cauze, la care sigur nu te gândeai. Iată de ce apar pungile sub ochi.

Sigur că somnul insuficient este primul vinovat la care ne vine gândul când vedem pungile sub ochi. De fapt,sunt şi alte cauze,la fel de însemnate,cum ar fi deshidratarea. Pielea în această zonă este mai sensibilă,îşi pierde uşor elasticitatea şi este predispusă la afecţiuni de tipul cearcănelor,pungilor de sub ochi şi ridurilor profunde.

1. De ce apar pungile sub ochi - Alergiile sezoniere

Pungile de sub ochi sunt un simptom des întâlnit la alergiilede sezon. Când ai o alergie,corpul intră în modulul de atac şi eliberează histamină în exces. Când histamina ajunge la nivelul pielii,inclusiv în zona ochilor,se produce un efect similar cu înţepătura de albine,mai precis apar pungile de sub ochi.

2. Când e frig afară şi cald în casă

Când temperatura casei în care locuieşti este prea ridicată,pielea se deshidratează şi devine excesiv de sensibilă. Asta afectează membranele din globul ocular şi inflamează ţesuturile,producând umflături sub ochi.

3. De ce apar pungile sub ochi - Eşti la menstruaţie

Ţi-au apărut pungi sub ochi? Poţi da vina pe sindromul premenstrual. În corp,ciclul menstrual se instalează cu balonări şi apă în exces în ţesuturi. La nivelul ochilor,perioada critică se poate manifesta tot prin umflături. De obicei,efectul inestetic dispare la câteva zile dupa terminarea menstruaţiei.

4. Ai probleme cu tiroida

În cele mai multe cazuri,pungile de sub ochi trec de la sine sau nu reprezintă o problemă de sănătate. Uneori,însă,aspectul inestetic al pielii din această zonă trădeaza afecţiuni ale tiroidei,cum este hipertiroidia.