De ce dieta vegetariană te fereşte de cancer

1 73323 original jpg jpeg

Specialiştii susţin că, pentru a preveni apariţia cancerului, trebuie să mănânci mai multe fructe şi legume şi mai puţină carne roşie şi grăsimi animale.

Vegetarienii sunt mai feriţi de cancer

Riscul de cancer scade cu 11 % la cei ce au adoptat dieta vegetariană,arată o cerceare de ultimă oră. Studiul a fost efectuat asupra aproape 70.000 de americani,timp de 20 de ani. La subiecţii vegetarieni,incidenţa cancerului a fost mai mică de 11 procente. Rezultatele au fost valabile pentru cancerul la plămân,esofag,ficat şi sân.

Vegetarienii mănâncă mai sănătos

Pentru a explica această scădere a numărului de îmbolnăviri la persoanele care nu consumă carne,cercetătorii indică faptul că vegetarienii sunt adepţii unui stil de viaţă mai sănătos decât carnivorii. Vegetarieniimănâncă variat,cu precădere alimentele bogate în substanţe nutritive şi fibre. În plus,fumează şi bea alcool mai puţin,fiind adepţii activităţilor fizice zilnice.

Cum renunţi la carne

Nu e nevoie să scoţi de tot proteinele animale din meniu,trebuie doar să le reduci cantitatea:

-        Mănâncă proteine animale doar o dată pe zi,

-        Dă prioritate cărnii de puişi peştelui

-        Înlocuieşte carnea cu cereale şi leguminoase

-        Renunţă la fumat şi scade consumul de alcool.