De ce îţi amorţesc picioarele. 4 afecţiuni de care poţi suferi

de ce îţi amorţesc picioarele jpeg

Amorţeala care se resimte la nivelul picioarelor este normală atunci când stai mai mult timp în aceeaşi poziţie. Te plimbi puţin, scuturi piciorul, trece. Dar, uneori, amorţeala din picioare poate fi cauzată de o problemă de sănătate. Iată de ce îţi amorţesc picioarele.

„Dacă cineva are senzaţie de amorţeală şi furnicături, care durează mai mult de o săptămână şi implică mai mult de o zonă şi se mută sau devine mai mare, acesta este un indiciu că ar putea fi ceva mai serios“, spune Anthony Geraci, director la Northwell Health's Neuroscience Institute din Manhasset, New York.

Probleme de sănătate pot ascunde amorţeala şi furnicăturile de la nivelul picioarelor sunt:

1. De ce îţi amorţesc picioarele - Este afectat un nerv

Un nerv presat sau comprimat este exact ceea ce pare: Unele structuri din jurul nervului, cum sunt muşchii, tendoanele, ţesutul şi osul, apasă pe nerv şi provoacă amorţeală şi furnicături. Acesta este unul dintre motivele cele mai frecvente pentru amorţeală la nivelul picioarelor şi factorii care o pot provoca sunt diverşi, inclusiv leziunile.

2. Poate fi din cauza herniei de disc

Un disc herniat este unul dintre motivele cele mai frecvente pentru un nerv comprimat. Cea mai mică mişcare greşită poate afecta discul. Cu această problemă se confruntă persoanele care ridică sau cară multă greutate. Coloana vertebrală are de suferit în timp. Amorţeala şi furnicăturile care apar atunci când hernia de disc este afectată pot fi tratate cu exerciţii fizice, comprese reci. În schimb, în stadiul avansat este nevoie de operaţie.

3. De ce îţi amorţesc picioarele - Poate fi din cauza diabetului

Persoanele care suferăd e diabet şi se confruntă pentru o perioadă mai lungă cu glicemie mare, zahărul din sânge poate deteriora nervii care transmit mesaje între creier şi coloana vertebrală şi alte părţi ale corpului, inclusiv picioarele. Există mai mult de 100 de tipuri de leziuni ale nervilor, numite neuropatii periferice. Neuropatia diabetică este cea mai frecventă neuropatie periferică, pur şi simplu pentru că atât de mulţi oameni au diabet de tip 2.

4. Poate fi din cauza sclerozei multiple

Senzaţia de amorţeală resimţită în diferite părţi ale corpului, inclusiv picioare, este unul dintre cele mai frecvente simptome ale sclerozei multiple, o afecţiune în care sistemul imunitar atacă celulele nervoase din jurul organelor. Amorţeala poate fi primul semn care indică faptul că ceva nu este în regulă. Este, de obicei, însoţită de alte simptome, cum sunt tremuratul, modificări ale vederii sau dificultate în vorbire.

Credit foto: www.everydayhealth.com