De ce nu e bine să dormi pe burtă

1 69572 original jpg jpeg

Un somn odihnitor este vital pentru sănătatea organismului. Nu întâmplător, lipsa somnului este asociată cu diverse afecţiuni ale inimii, obezitate, probleme ale memoriei, diabet şi chiar demenţă.

În ceea ce priveşte poziţiile de somn,cea mai frecventă poziţie de dormit este cea pe o parte. 57% dintre subiecţii unui sondaj de opinie,relizat pe 2.000 de persoane,dorm în această poziţie.

Apoi,17% aleg să doarmă pe spate,11% pe burtă şi restul respondenţilor spun că schimbă poziţia de dormit în fiecare noapte,în funcţie de cum se simt confortabil.

Fiecare poziţie de dormit prezintă avantaje şi dezavantaje,însă de departe cel mai nepotrivit este somnul pe burtă,care poate duce la apariţia durerilor de gât,tulburări digestive şi probleme respiratorii,inclusiv sforăit.

Iată,aşadar,câteva motive pentru care nu este bine să dormi pe burtă!

De ce nu e bine să dormi pe burtă-duce la diverse afecţiuni în timp

Probabil una dintre cele mai abordate poziţii de somn,dormitul pe burtă nu este recomandat pentru a avea parte de o odihnă de calitate. Totuşi,medicii recunosc că cei mai mulţi oameni gravitează involuntar spre poziţia de somn cu care s-au obişnuit şi care îi face să se simtă cel mai confortabil.