Dieta contra ficatului gras

1 71079 original jpg jpeg

Steatoza hepatică, cunoscută şi sub numele de ficat gras, este cauzată de depunerile de lipide la nivelul ficatului. O dietă corespunzătoare împiedică afecţiunea să se agraveze şi să degenereze în ciroză.

Alimente interzise

Urmează o dietă hipocalorică. Limitează consumul de pâine,paste şi produse de panificaţie din făină albă,orez alb instant sau prefiert,cereale îndulcite. Nu mai consuma sucuri de fructe şi băuturi carbogazoase,dulciuri din comerţ,fructe conservate în sirop dulce. Limitează consumul de miere,melasă,glucoză,dextroză,zahăr brut. Nici iaurturile aromatizate sau dulci nu sunt bune. Sunt periculoase produsele îndulcite cu sirop de porumb  („high fructose corn syrup”),care favorizează depunerea de lipide la nivelul ficatului. Evită grăsimile trans,din produse din comerţ preparate pe bază de grăsimi hidrogenate şi margarină. Evită grăsimile saturate-carne grasă,mezeluri,brânzeturi maturate,ulei de palmier,unt.

Consumă alimente cu omega 3

Optează pentru dieta mediteraneană,bogată în acizi graşi mononesaturaţi şi omega 3. Surse de acizi graşi mononesaturaţi sunt uleiul de măsline extravirgin de primă presă,fructele oleaginoase (neprăjite şi nesărate) şi avocado. Consumul de omega 3 este recomandat în cazul suferinzilor de steatozăcare prezintă şi un nivel ridicat al trigliceridelor. Principalele surse din acest compus sunt somonul,macroul,heringul,sardelele,tonul-sau uleiul de in,seminţele de chia,seminţele crude de dovleac.

Slăbeşte câteva kilograme

Celor care au ficat gras li se recomandă să piardă circa 5-10 % din greutatea corporală,pentru a-şi ameliora starea de sănătate. Ideal ar fi ca dieta alimentară să fie combinată cu activitatea fizică,pentru a pierde kilogramele în plus. Specialiştii susţin că o pierdere prea rapidă în greutate poate agrava inflamaţia aferentă bolii şi accelera evoluţia maladiei. Ritmul pierdeii în greutate trebuie să fie de 0,5-1 kg pe săptămână.Recente

Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg