Din ce cauză apar durerile la ovulaţie

1 76742 original jpg jpeg

În perioada ovulaţiei, multe femei se pot confrunta cu o durere în partea inferioară a abdomenului. Din ce cauză apare această durere şi când trebuie să se îngrijorăm?

În perioada cuprinsă între două menstruaţii este perioada ovulaţiei în care fertilitatea femeii este crescută, deseori în acest interval pot apărea dureri asemănătoare unui junghi sau unui uşor spasm ce se poate transforma într-un disconfort sever ce durează până la câteva minute. Se resimte într-o parte a abdomenului ce poate varia de la lună la lună în funcţie de ovarul care eliberează ovulul. Există posibilitatea să te confrunţi chiar şi cu sângerări vaginale sau greaţă în această perioadă în special dacă durerea resimţită este foarte puternică.

Cum recunoşti durerea la ovulaţie?

În timp ce un ovul se dezvoltă în ovar, va fi înconjurat de un lichid folicular, ce va fi eliberat în perioada ovulaţiei împreună cu ovulul şi o oarecare cantitate de sânge. Chiar dacă nu se poate preciza cu exactitate motivul durerii din această perioadă mai mulţi medici susţin că tocmai această cantitate de lichid folicular sau sângele pot irita peretele cavităţii abdominale, astfel apărând durerea de la ovulaţie. Imediat cum ovulul a fost eliminat durerea dispare.

De regulă ovulaţia apare la 2 săptămâni după prima zi menstruală, astfel că dacă ţii cont de aceste date este foarte simplu să recunoşti fenomenul. Ţine un carneţel al menstruaţiei tale în care să notezi toate modificările ce apar pe parcursul unui ciclu menstrual şi mai ales notează zona în care simţi disconfortul.

Medicul ginecolog poate stabili în urma unui examen medical dacă durerile cu acre te confrunţi sunt de altă natură cum ar fi endometrioza sau existenţa unui chist ovarian.

Află mai multe despre durerile din perioada ovulaţiei pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: today.comRecente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg