Din ce cauze transpiri noaptea

1 79881 original jpg jpeg

Transpiraţia apare în momentul în care organismul îşi reglează temperatura, nivelul de uree, aminoacizii esenţiali şi alte substanţe nutritive implicate în procesele variate ale corpului. Ştim că este un răspuns normal al corpului, dar iată care sunt principalele cauze ale transpiraţiei din timpul nopţii:

Menopauză

Una dintre cele mai frecvente cauze pentru transpiraţia din timpul nopţii la femei este menopauza. Principala cauză este dezechilibrul hormonal, în special scăderea nivelului de estrogen. Alte simptome care anunţă menopauza sunt: tulburări de somn, creşterea bătăilor inimii şi respiraţie îngreunată.

Anumite medicamente

Sunt medicamente care pot provoca transpiraţiee pe timpul nopţii. Studiile recente au arătat că pastilele pentru anxietate şi depresie sunt cele care au ca efect advers transpiraţia.

Tuberculoză

Mulţi dintre factorii care provoacă transpiraţie pe timpul nopţii nu sunt greu de tratat, ci ei pot fi cauzaţi de o afecţiune cronică, cum este tuberculoza. Pentru că afectaţi sunt plămânii, există episoade dese de transpiraţie. Alte simptome ale tuberculozei mai sunt: febră, durere în piept, tuse (cu sânge), respiraţie îngreunată.

Probleme neurologice

Anxietatea şi depresia pot afecta temperatura corpului, mai ales atunci când este urmat un tratament medicamentos. De asemenea, oamenii care suferă de Parkinson pot suferi transpiraţii în timpul nopţii.

Hipertiroidism

Hipertiroidismul este afecţiunea care apare atunci când glanda tiroidă produce o cantitate mult prea mare de hormoni (tiroidieni). Ei afectează metabolismul şi începi să simţi disconfort şi alte modificări ale corpului. Un sentiment puternic de oboseală în timpul zilei şi transpiraţie excesivă pe timp de noapte ar trebui să te avertizeze asupra faptului că există o problemă.

Hipertiroidismul este asociat cu o intoleranţă la căldură. Aşadar, este posibil să fie nevoie să reduci temperatura din cameră. Alte simptome includ modificări ale greutăţii corporale, tremur şi pierderea excesivă a părului.