Durerea de sâni: când apare şi cât de gravă este

1 65447 original jpg jpeg

O mare parte dintre femei se confruntă lună de lună cu sensibilitate şi dureri la nivelul sânilor, neplăceri care apar mai ales în perioada premenstruală. Cu toate acestea, dacă acestea apar des pot fi semne ale unor afecţiuni mamare.

Peste 70% din femeile care nu au atins menopauza sunt afectate la un moment dat în viaţă de durerile de sân. Adesea,durerea apare la ambii sâni,iar principalele cauze sunt schimbările hormonale care au loc la apropierea menstruaţiei.

Ce ar trebui să te pună pe gânduri este durerea asemănătoare cu o arsură resimţită la un singur sân,care persistă mai mult de trei luni şi care revine tot mai des.

Dacă nu există şi alte simptome (cute sau pete apărute pe sân,modificări de culoare a pielii sânului,scurgeri sau sângerări ale mamelonului),sunt şanse mari să nu fie vorba despre cancer,dar durerea poate prevesti diverse alte boli.

Abces mamar

Un tip de infecţie a sânului este abcesul,manifestat prin dezvoltarea în timp îndelungat a unei pungi umplute cu puroi în interiorul glandei mamare.

În cele mai multe situaţii este cauzată de întârzierea tratării unei inflamaţii a sânului (mastită). O poţi trata prin antibiotice sau antiinflamatoare,depinzând de medic dacă îţi recomandă sau nu drenarea chirurgicală a abcesului.