E confirmat: o aspirină pe zi reduce riscul de cancer!

1 67490 original jpg jpeg

Toate drumurile din copilărie la bunici au fost marcate de veşnica lor întrebare: „Mi-ai adus pastica?”. ”Pastica” însemna aspirinele, pe care bunicii le luau de vreo trei sferturi de secol, câte una pe zi, şi-aveau să le ia până în ziua morţii lor (cam pe la vârsta de 100 de ani).

Nu ştiu ce studii va fi avut la îndemână medicul care,imediat după primul război mondial,le indicase să ia câte o aspirină pe zi. Însă la un secol distanţă,cercetările aprofundate aveau să confirme opinia lui:o aspirină pe zi e sănătate curată (cu unele restricţii,desigur!).

Cercetări recente au arătat că o acţiune simplă,precum înghiţirea unei aspirine pe zi,poate reduce semnificativ riscul de cancer şi de moarte prin cancer. Cercetătorii de la Universitatea Queen Mary din Londra au descoperit că o aspirină pe zi,luată timp de 10 ani de către persoanele cu vârste între 50 şi 65 de ani ar putea reduce semnificativ riscul de cancer şi de moarte. Pilula reduce riscul de cancer de colon,cancer esofagian,cancer de stomac şi scade rata de deces cu 35-50%.

Citeşte articolul integral pe ANTENA SATELOR.