Frigul agravează durerile de oase

1 66742 original jpg jpeg

Principalul motiv care aduce la medic pacienţii cu artroză este durerea. Aceasta diferă, în funcţie de stadiul bolii şi de activitatea fizică.

Artroza este o boală progresivă,iar în stadiu iniţial,adesea este lipsită de simptome. Principalul simptom este durerea,în primul stadiu al bolii fiind accentuată în timpul efortului fizic şi redusă în repaus.

Pe măsură ce boala avansează,durerea este constantă,indiferent de activitate fizică sau de momentul zilei. Durerea este,de obicei,accentuată în condiţii de frig şi umezeală.

De altfel,artroza este una dintre problemele de sănătate influenţate cel mai mult de perturbările atmosferice. Acest lucru se explică prin faptul că astfel de schimbări de vreme (ger şi umezeală) sunt percepute de receptorii de la nivelul articulaţiilor.   

Mai apar rigiditatea şi senzaţia de instabilitate la nivelul articulaţiilor. De asemenea,articulaţiile se pot deforma sau pot produce zgomote. Roşeaţa şi căldura în locul afectat,precum şi tulburările de mers şi limitarea mişcărilor sunt alte neplăceri prezente la cei cu artroză.