Fumătorii, mai predispuşi la depresie

1 69605 original jpg jpeg

Fumătorii dependenţi de nicotină sunt de două ori mai predispuşi la depresii decât nefumătorii, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Otago, din Noua Zeelandă.

Şi fumatul pasiv creşte riscul apariţiei bolilor mintale. Un alt studiu,realizat în Scoţia,a arătat că fumatul pasiv este asociat cu tulburări de ordin psihic.

Peştele gras combate depresia de după naştere a femeilor

După naştere,multe femei se îmbolnăvesc de depresie postnatală. Afecţiunea poate fi prevenită dacă femeile însărcinateînclud în dieta lor zilnică peşte gras.

Cercetătorii de la Universitatea din Connecticut,SUA,spun că peştelegras te ajută să învingi depresia de după naştere datorită conţinutului bogat de acizi graşi Omega 3.

Astfel,este indicat ca o femeie să mănânce de două-trei ori pe săptămână peşte gras,precum tonul,macroul,sardinele,somonul şi heringul.

Semnele bolii

Potrivit studiului cercetătorilor de la Universitatea din Connecticut,peştele are acest efect datorită unui compus care se găseşte în Omega 3,numit acid docosahexaenoic (ADH). La cercetare au participat 52 de femei însărcinate. Acestea nu au suferit de depresie postanatală după ce au devenit mămici.

Boala se manifestă prin stare generală proastă,stări de oboseală şi de anxietate,lipsa apetitului,insomnii,lipsa încrederii de sine.

Şi bărbaţii fac depresie postnatală

Unul din zece bărbaţi poate suferi de depresie postnatală,după ce a devenit tată,potrivit unei cercetări efectuate în Statele Unite ale Americii.

Simptomele afecţiunii sunt oboseala,insomniile,nervozitatea,susţin oamenii de ştiinţă de la Eastern Virginia Medical School. Stările depresive sunt cauzate de noile responsabilităţi care apardupă ce bebeluşul apare pe lume.

Unii tătici se simt,pur şi simplu,depăşiţi

de situaţie. Se pare că depresia postnatală este boală contagioasă,căci apare mai frecvent la taţii ale căror soţii trec prin aceeaşi stare. Studiul mai arată că această stare apare între trei şi şase luni de la apariţia noului membru al familiei.

Mai citeşte şi:

Curele de slăbire pot accentua stările de depresie

Suferi de depresie de vară? Iată cum o tratezi