Gimnastică pentru ochii obosiţi

1 65358 original jpg jpeg

Gimnastica oculară este foarte eficientă atunci când petreci ore întregi în faţa unui ecran de calculator sau când desfăşori activităţi care solicită mult ochii. Iată mişcările care te ajută să relaxezi muşchii ochilor!

Exerciţii pentru vedere neclară

Când stresul sau oboseala îţi afectează musculatura ochilor,vei vedea obiectele din jur ca prin ceaţă. Repetă,de mai multe ori pe zi,următorul exerciţiu de relaxare şi tonifiere a musculaturii oculare:adu degetul arătător în faţa ochilor,fixează-l cu privirea,apoi mută ochii rapid spre un obiect aflat în capătul opus al încăperii.

Exerciţii pentru vedere dublă

Uneori,senzaţiei de oboseală i se adaugă vederea dublă. Poţi scăpa de acest simptom neplăcut cu ajutorul următorului exerciţiu:ţine în faţa ochilor,la verticală,un pix inscripţionat. Concentrează-ţi privireaastfel încât să vezi clar scrisul de pe obiect. Deplasează pixul lent,spre nas,şi forţează-te să ai inscripţia cât mai clară în câmpul vizual. Repetă acest exerciţiu de mai multe ori pe zi.

Exerciţii pentru reflexe încetinite

Cauzele reflexelor încetinite sunt de natură cerebrală,iar ochii sunt „instrumentul” care ajută să te relaxezi. Pe câteva mingi de tenis,scrie cu un marker cifre mari. Roagă un apropiat să arunce mingile la distanţe diferite şi cu viteze diferite,în timp ce încerci să citeşti rapid cifrele.