Greşelile pe care le faci când te speli!

1 76612 original jpg jpeg

Ştiai că atunci când faci duş, faci o serie de greşeli? Apa fierbinte, timpul pe care-l petreci în apă şi produsele pe care le foloseşti, pe lângă altele, pot afecta starea de sănătate a pielii şi a părului.

Iată care sunt greşelile pe care le faci în timp ce faci duş!

Foloseşti apă fierbinte

În timpul iernii, duşul cu apă fierbinte pare o opţiune bună, dar nu trebuie să exagerezi cu temperatura. În caz contrar, pielea ta o va simţi. Nu uita că apa fierbinte deshidratează pielea, ceea ce duce la uscare şi eczeme.

Ce alte efecte negative are duşul cu apă fierbinte?

-    Stratul protector al pielii este afectat

-    Stimulezi dintr-o dată fluxul sangvin

-    Pielea se înroşeşte

Stai prea mult în apă

Un duş ar trebui să dureze cel mult 5-10 minute. Statul excesiv sub apă provoacă uscarea tegumentului. În plus, poate provoca iritare şi înroşire.

Nu acorzi atenţie gelului de duş/săpunului

Gelurile şi săpunurile conţin agenţi tensioactivi. Aceste particule au rolul de a ataşa moleculele de grăsime în apă. Cu toate acestea, dacă observi că gelul tău de duş produce prea multă spumă, este un semn că are mult din această substanţă. Dacă uleiurile protectoare ale pielii sunt eliminate, tegumentul se va usca şi va deveni aspru.

Nu ai schimbat de mult timp buretele de baie

Ar putea părea ceva lipsit de importanţă. Dar folosirea aceluiaşi burete timp îndelungat este un risc mare pentru sănătate. Este similar cu ceea ce se întâmplă cu periuţele de dinţi vechi – sunt terenul propice de dezvoltare a bacteriilor şi fungilor. Este recomandat ca un burete să fie folosit maxim 4 săptămâni.

Faci duş de prea multe ori pe zi

Recomandat este să se facă un singur duş pe zi. Al doilea duş din aceeaşi zi este recomandat să fie făcut într-un timp foarte scurt şi fără săpun.