Hernia de stomac poate fi vindecată. Iată cum se tratează

hernia de stomac jpeg

Pentru ameliorarea simptomelor care sunt asociate cu hernia de stomac, numită şi hiatală, ar trebui să fie limitat consumul de alimente acide şi de a creşte consumul de produse care ajută la neutralizarea acizilor, care sunt deja prezenţi în stomac.

Persoanele care suferă de hernie de stomac au o deplasare de stomac,care apoi pătrunde în cavitatea toracică printr-o deschidere cunoscută sub denumirea de hiatus. Cele mai frecvente simptome pentru hernia de stomac sunt arsurile de stomac,refluxul acid şi durerea sau dificultatea la înghiţire. Ştiai că până la 20 % din populaţie ar putea avea această tulburare? Şi cel mai important,ai fost conştientă de faptul că,cu o dieta bună şi câteva exerciţii simple,poţi trata o hernie hiatală în mod natural? Hernia de stomac sau hiatală poate apărea la orice vârsta,dar cele mai afectate sunt persoanele de peste 50 de ani. Mai mulţi factori pot contribui la slăbirea diafragmei,care cauzează această tulburare.

Hernia de stomac - Iată care sunt simptomele:

-slăbiciune musculară din cauza îmbătrânirii;

-tuse cronică;

-constipaţie;

-obezitatea;

-stresul;

-fumatul;

-genetica.

Pentru a trata hernia de stomac în mod natural,ar trebui să eviţi,de asemenea,factorii de risc menţionaţi mai sus.

Cum putem trata 

Pentru un tratament complet şi eficient trebuie să ne concentrăm pe două aspecte:cauzele şi simptomele. Tonifierea muşchiului slăbit în diafragmă,noţiunile de bază despre arsurile de stomac,refluxul gastroesofagian,durerea şi dificultatea la înghiţire. Trebuie să învăţăm să mâncăm corect. Una dintre cauzele de zi cu zi a slăbirii hiatusului te-ar putea surprinde. Cele mai multe persoane care suferă de această afecţiune,au dezvoltat-o pentru că nu mestecă mâncarea bine sau o înghit prea repede,punând accent suplimentar pe întregul sistem,şi în special,pe stomac. 

Primul pas pentru a trata hernia de stomac este de a mânca încet,fără grabă. Nu înghite alimentele până când nu sunt mestecate bine. Acest lucru ajută la evitarea arsurilor stomacale şi a refluxului gastroesofagian. Cântăreţii practică yoga sau alte tehnici de respiraţie pentru a controla respiraţia,folosind diafragma. În loc de a lua aer în partea superioară a plămânilor,trebuie să ne concentrăm pe abdomen şi părţile laterale ale corpului. Alte obiceiuri sunt ca înainte de a mânca să inspirăm scurt,urmată de împingerea spre interior,spre zona diafragmei,a aerului. Acest exerciţiu simplu ajută la tonifierea muşchilor. 

Hernia de stomac - Alimente care atenuează arsurile de stomac

În cele din urmă,pentru ameliorarea simptomelor de hernie de stomac,cum sunt arsurile la stomac sau refluxul de acid,trebuie să fii atentă ce consumi,evitând alimentele acide,precum şi cele care nu îţi fac bine. Evită-le sau limitează-le. Iată care sunt.

-carne roşie şi mezelurile;

-lactatele;

-zaharurile;

-alimentele prăjite;

-tutunul;

-alcoolul;

-cafeaua;

-condimentele,scorţişoara,cuişoarele,ghimbirul şi piperul;

-fast-food-ul.

Pe de altă parte sunt alimente care ajută la neutralizarea acidului din stomac,care este în exces. Strugurii sunt unii dintre fructele cele mai alcaline. Ananasul ajută la digestie,deoarece conţine enzime proteolitice. Varza ajută la vindecarea ulcerului,dar nu trebuie consumată crudă,deoarece nu o să fie digerată la fel de bine.

În ceea ce priveşte hernia de stomac, ardeii sunt excelenţi pentru vindecarea stomacului,iar lămâia are un efect de neutralizare a acizilor din stomac,astfel că este recomandată să fie consumată în mod regulat,combinate cu mâncarea sau amestecată cu puţină apă.

Credit foto: www.steptohealth.comRecente

Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg
Articol   De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg