Iată cum să elimini toate toxinele din corp!

1 72255 original jpg jpeg

Pancreasul este esenţial pentru digestie, datorită enzimelor pe care le produce. În cazul în care toxinele sunt prezente în număr mare, nu o să-şi mai poată îndeplini funcţiile, motiv pentru care trebuie să avem grijă de el şi să facem o detoxificare o dată pe lună.

Dietă de detoxificare pentru pancreas

Dieta este întotdeauna primul factor care duce la neîndeplinirea funcţiilor. În plus,elementele exterioare ale mediului pot schimba funcţionalitatea. Toate acestea pot duce la dezechilibre hormonale în pancreas,şi la dezvoltarea de boli,cum este diabetul zaharat. De aceea,este necesară o detoxifiere a pancreasului pentru a-l păstra sănătos.

Iată cum să faci asta:Scapă de toxine cu ajutorul plantelor medicinale

Primul pas este să curăţăm pancreasul. Începe prin reducerea consumului de alcool,tutun şi fast food-ul din dietă. Da,este greu,dar efortul este meritat. În plus,redu consumul de produse care sunt preparate din făină albă,care au zahăr,în principal dulciurile. Toate acestea te vor face să te simţi mai bine. Există mai multe plante medicinale care te ajută la curăţarea pancreasului. Acestea sunt ceaiul verde,ceaiul de ghimbir şi infuziile din plante.

Apa şi sucurile naturale

O astfel de dietă ar trebui să dureze cel puţin 10 zile pe lună. Începe ziua cu un pahar de apă caldă cu suc de lămâie,un kiwi şi un bol de fulgi de ovăz cu iaurt sau lapte. Ar trebui să consumi cel puţin 2 litri de apă pe zi şi să mănânci mai multe fructe şi legume. Alege-le pe cele care sunt bogate în vitamina B,în antioxidanţi şi vitamine. Ananasul şi papaia sunt cele mai benefice pentru sănătatea pancreasului.

Beneficiile unui duş sau o baie fierbinte

Acest lucru s-ar putea să te surprindă,dar o baie sau un duş fierbinte în fiecare zi,stimulează digestia şi îmbunătăţeşte sănătatea pancreasului. Este stimulată funcţionarea acestuia. O baie fierbinte înainte de culcare o să te relaxeze,astfel dormi mai bine şi se va reactiva funcţionalitatea pancreasului.

 Ai grijă de emoţii şi redu stresul  

Atunci când treci prin perioade de anxietate sau stres,nivelul hormonului cortizol creşte,ceea ce nu este bine pentru organism. Emoţiile negative şi grijile schimbă funcţiile de bază şi afectează digestia. Toate acestea provoacă pancreasul să elibereze enzime în stomac. Toţi aceşti factori ar trebui păstraţi în minte. Încearcă să te relaxezi,caută timp pentru tine,mergi pe jos,mânâncă sănătos. Să ai grijă de pancreas nu este aşa greu.

Credit foto:www.steptohealth.com