Idei de încălțăminte pentru ținutele office

Atunci când jobul tău necesită să ai o anumită ținută, garderoba ta va trebui adaptată pentru rolul pe care îl desfășori la locul de muncă.

image

Sesiunea de shopping va debuta cu pantaloni de stofă, cămăși sau rochii office. Nu trebuie să ignori nici încălțămintea, deoarece și aceasta poate spune multe despre tine.

Ce încălțăminte poți purta cu pantaloni office

Pantalonii sunt comod de purtat și sunt adecvați femeilor active și în mișcare în timpul jobului. Dacă, spre exemplu, mergi la job cu mijloacele de transport în comun, cea mai bună variantă este să alegi un outfit cât mai comod.

Dacă nu ai încă o pereche de pantofi loafer, o poți include cu succes în coșul de cumpărături. Aceștia sunt perfecți pentru toamnă și primăvară, dar există și modele respirante și decupate la spate pentru vară. Pot fi confecționați din piele, piele întoarsă sau piele ecologică. Talpa acestora este groasă și au un toc de câțiva cm ce conferă un plus de comoditate.

Tocuri și pantaloni? Sigur că da. Un pantof cu un toc de până în 5 cm este elegant, îți schimbă statura și îți pune ținuta în evidență. Probează pantofii înainte de achiziție și asigură-te că aceștia sunt comozi și că mărimea este potrivită. Dacă sunt largi sau prea strâmți, te vor jena și nu-ți vei putea desfășura activitatea în condiții optime.

Să discutăm și despre adidași. Ai putea spune că sunt total inadecvați la birou, dar dacă ești o fire sportivă, există soluții și pentru tine. Poți purta fără probleme o pereche de sneakers albi sau negri tip smart casual. Aceștia sunt simpli, au cusături delicate și se potrivesc de minune, inclusiv ținutelor office.

Ce încălțăminte poți purta cu fuste sau rochii office

Rochiile exprimă eleganță, feminitate și emană și încredere în sine. Dacă ești o femeie suplă, te avantajează croielile ce pun accent pe talie. Nu uita, însă, că într-un context de muncă, hainele mulate sunt de evitat, deoarece nu sunt tocmai potrivite.

Paleta de culori poate fi variată, dar nu exagera cu nuanțele stridente, ci mergi, mai degrabă, pe tonuri nude sau pal.

În ceea ce privește încălțămintea, primul gând este accesorizarea rochiei cu pantofi cu toc. Pentru a te menține în formă toată ziua, orientează-te către modele cu toc gros și cu înălțimea de 5-7 cm. Sunt de evitat pantofii cu toc de peste 10 cm sau toc cui. De asemenea, un dress code office nu se potrivește cu pantofi cu sclipici, culori intense sau diverse modele (animal print, desene, modele abstracte etc.).

În ceea ce priveşte paleta de culori, de cele mai multe ori, la ținutele pentru birou se recomandă pantofi negri, crem, bej, maro, grena, bleumarin, iar ca material, pot fi confecționați din piele, piele întoarsă sau piele ecologică.

Cum întreții pantofii din piele

O pereche de pantofi de calitate poate necesita o investiție financiară din partea ta, așa că este important să știi cum să le oferi o viață cât mai lungă.

Primul pas este curățarea zilnică fie cu o lavetă umedă, fie cu o perie specială pentru încălțăminte. Următorul pas este să aplici un tratament special pentru piele, întrucât aceasta are nevoie de hidratare.

Un alt truc este să lași pantofii „să respire” o zi. Atunci când îi porți, capătă forma piciorului și au nevoie de cel puțin o zi să revină la forma inițială.

Sursa foto: pexels.com



Recente

clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg