Infecţiile, o posibilă cauză a durerilor articulare

1 75342 original jpg jpeg

Articulaţiile fac parte din sistemul locomotor al corpului uman şi datorită acestora ne putem mişca. Cu toate acestea, există momente în care ne confruntăm cu dureri, care pot fi provocate de cauze neştiute.

Cele mai frecvente cauze ale durerii articulare pot fi:

Infecţiile

Articulaţiile pot fi afectate de infecţiile din organism, despre care poate că nici nu ştim. Dacă ai avut o rană iar ea nu a fost vindecată, s-ar putea să te fi infectat cu bacterii. La început apare durerea, apoi febra şi frisoanele. Toate aceste simptome sunt cauzate de infecţia din corp. În acest caz, intervenţia medicală este inevitabilă. Dar antibioticele prescrise vor lupta împotriva microbilor.

Mişcări repetitive şi bruşte

Dacă te confrunţi des cu dureri articulare, este important să acorzi mai multă atenţie mişcărilor. Există anumite activităţi care necesită mişcări bruşte, dar care în timp afectează articulaţiile. În plus, aceste mişcări sunt cele la care nici nu ne gândim că ar putea provoca durerea.

este afecţiunea tendonului, care se manifestă prin rupturi parţiale ale unor fibre de colagen asociate cu dureri. De asemenea, împiedică articulaţia să se mişte corect.

ligamentele fac parte din sistemul locomotor, iar deteriorarea acestora poate afecta mişcarea articulaţiilor.

Poliartrita reumatoidă

Acest tip de artrită este o boală autoimună caracterizată în principal prin umflare şi rigiditatea în articulaţii, pe care le sesizezi în special dimineaţa. Alte simptome pot include febra, oboseala şi scăderea bruscă în greutate.

Poliartrita reumatoidă se dezvoltă lent şi în timp şi poate duce la deformări în mâini, iar tratamentul durează mult timp, şi implică fizioterapie, tratament medicamentos, intervenţie chirurgicală. Pentru a evita efectele acestei afecţiuni, este important să fie tratată de la început.

Dacă ai observat că te dor articulaţiile, este recomandat să te adresezi medicului pentru a afla cauza şi pentru a găsi un tratament. La început, este posibil să nu-i acorzi atenţie, însă, în timp, problemele evoluează şi îţi pot afecta activităţile de zi cu zi.Recente

3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg