Interacţiune medicamente-alimente: ce trebuie să ştii

1 68722 original jpg jpeg

Consumul anumitor alimente nu este recomandat când urmezi un tratament medicamentos. Asta, pentru că anumiţi compuşi pot interacţina cu substanţa activă din pilule, şi provoca efecte secundare periculoase.

Sucul de grepfrutpoate interacţiona cu medicamente contra colesterolului,depresiei,insomniei şamd. Tot el favorizează absorbţia anumitor compuşi din medicamente şi deci le potenţează efectul,putând duce la supradozaje.

Alimentele bogate în vitamina Kscad eficacitatea anticoalgulantelor. Exemplu:varză,brocoli,spanac,avocado,pătrunjel,salată verde,bogate în vitamina K,scad eficacitatea acestor tipuri de tratamente şi cresc riscul de tromboză.

Alcoolul,asociat anumitor medicamente – ibuprofen,aspirină-,creşte riscul arsurilor stomacale şi refluxului gastro-esofagian. De asemenea,alcoolul este contraindicat atunci când iei tranchilizante,analgezice,antidepresive,antialergice şamd.

Citriceletrebuie evitate când iei medicamente antiinflamatoare şi aspirină,pentru a evita riscul de arsuri stomacale.

Lemnul dulcenu se ia cu medicamente antihipertensive,căci are tendinţa de a creşte tensiunea arterială.

Citeşte şi:

Ştii la ce foloseşte magneziul în dietă?

Vitamina C,indispensabilă în regimul tău alimentar