Învaţă să faci faţă osteoartritei!

criza femeii la 50 de ani jpeg

Osteoartrita este o boală care avansează progresivă. Cartilajul se distruge în mod gradat până ce suprafeţele osoase articulare, iniţial separate prin cartilaj, ajung să se frece unele de altele. Rata cu care osteoartrita progresează variază de la o persoană la alta. Iată ce poţi face pentru a uşura simptomele şi durerile cauzate de această afecţiune.

O plimbare cubicicletaTe poţi plimba seara prin parc,împreună cu partenerul tău sau de ce nu,cu o prietenă (bicicleta staţionară este la fel de bună). Mersul pe bicicletă creşte rezistenţa,dar şi echilibrul. Este bine totuşi să discuţi despre această activitate fizică şi cu medicul tău,pentru a evita unele probleme.

Yoga este o modalitate uşoară prin care-ţi poţi îmbunătăţi postura,echilibrul şi coordonarea. Mai multe studii arată că yoga ajută la buna „funcţionare” fizică a persoanelor cu artrită şi induce şi o stare de relaxare. Odată ce capeţi suficiente cunoştinţe,poţi practica yoga şi la domiciliu.

Înot,mers în apă,dar şi alte exerciţii ce au ca bază apa,sunt ideale pentru alinarea durerii şi a rigidităţii specifice artritei. Rezistenţa furnizată de apă creşte forţa musculară şi reduce stresul asupra articulatiilor.

Durerea cauzată de artrită îţi poate afecta orice parte a vieţii,inclusiv sexualitatea. Şi cu toate astea însă,o viaţă sexuală este în continuare posibilă.

Pentru acest tip de activitate ai grijă să fii odihnită,să eviţi temperaturile reci,dar să foloseşti şi perne pentru a sprijini articulaţiile dureroase. Iniţial,poţi începe (ca un fel de preludiu) cu un masaj uşor,pe întreg corpul.  Comunică deschis cu partenerul tău şi învaţă-l cum să fie alături de tine,emoţional,dar şi fizic.Recente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg