La ce probleme duce circulaţia deficitară a sângelui

1 69196 original jpg jpeg

Circulaţia deficitară a sângelui este o problemă cu care se confruntă mulţi oameni şi poate duce în timp la numeroase probleme de sănătate. De aceea, este necesar să fii atent la semnele care te avertizează că ai o astfel de problemă.

Mâini şi picioare amorţite

Când inima ta are probleme cu pomparea sângelui,ea trimite întâi sânge la organele şi creier. Astfel,la mâini şi la picioare ajunge adesea o cantitate insuficientă de sânge,astfel încât acestea par apatice. Uneori,deficienţele de vitamina B12 şi magneziu pot provoca acest simptom. Prin urmare,asigură-te că nu duci lipsă de acestea.

Varice

Presiunea se poate acumula în vene atunci când sângele nu se deplasează suficient de repede,cauzând umflarea venelor de la nivelul picioarelor. Purtarea de ciorapi compresivi care împiedică sângele să ajungă în venele picioarelor poate ajuta la reducerea apariţiei varicelor.

Mâini şi picioare reci

Sistemul circulator are un rol important în menţinerea temperaturii corpului. Fluxul sangvin redus de la nivelul mâinilor şi picioarelor duce la răcirea frecventă a lor.

Picioare şi glezne umflate

Problemele de circulaţie sangvină pot cauza umflarea cu lichid a picioarelor,gleznelor şi a gambelor. Pentru a evita această neplăcere,ridică picioarele deasupra nivelului inimii pentru perioade scurte de timp.

Vindecare lentă

Fără o circulaţie sangvină corespunzătoare pentru a trimite substanţe nutritive în tot corpul,sistemul imunitar nu poate face faţă virusurilor şi bacteriilor. Motiv pentru care rişti să te îmbolnăveşti mai des. Mai mult,şi perioada de vindecare se prelungeşte. Poţi accelera circulaţia sangvină printr-un antrenament fizic în fiecare zi.

Disfuncţii erectile

Organele genitale masculine au nevoie de un flux sangvin susţinut pentru a menţine o erecţie. Fără o circulaţie sangvină corespunzătoare,este posibil să ai probleme cu susţinerea şi obţinerea unei erecţii. Problema necesită adesea un tratament medical,deoarece adesea este declanşată de ateroscleroză.