Leacuri naturale contra anemiei feriprive

1 67057 original jpg jpeg

Anemia feriprivă apare când nivelul hemoglobinei - proteina care transportă oxigen în sânge – scade sub cel normal. Câteva remedii din natură combat afecţiunea.

Infuzie de urzică

Pune 2-4 g frunzeuscate de urzică într-o cană cu apă clocotită şi lasă la infuzat 10 minute. Strecoară,bea 3 căni pe zi.

Amestec cu miez de nuci verzi

Nucile verzi sunt ideale dacă ai anemie. Sunt bogate în oligoelemente (zinc,seleniu,fier,calciu,cupru,potasiu,fosfor) şi în vitaminele B şi C. De aceea,au un efect puternic de stimulare a imunităţii şi de prevenire a anemiei. Consumă două săptămâni,înainte de masă,câte o linguriţă din următorul amestec:100 g miez de nucă verde,300 g miere,un pumn de stafide.

Suc de ridiche neagră

Amestecă suc proaspăt de morcovi cu suc de ridiche neagră şi cu suc de sfleclă roşie. Ia câte o lingură înainte de mesele principale.

Fiertură de rădăcină de hrean

Pune la fiert 10-15 g de rădăcină de heran mărunţită în 0,5 litri de apă. După ce dă în clocot,lasă pe foc timp de 10 minute. Bea 2-3 căni pe zi.

Decoct din muguri de brad

Pune o mână de muguri de brad sau de pin într-un litru de apă şi lasă la macerat,o oră. Apoi fierbe lichidul timp de câteva minute. Acoperă vasul,lasă 10 minute,strecoară şi bea 3 căni pe zi.

Sirop de morcovi

Amestecă 100 ml suc proaspăt de morcovi cu 200 ml apă minerală şi miere,până obţii un sirop. Ia câte o lingură,timp de 2 săptămâni.

Miere de castan

Mierea de castan are un gust inconfundabil. Conţine minerale precum fierul,precum şi tanini,eficace pentru a ameliora simptomele anemiei. Consumă 1-2 linguriţe de miere pe zi.