Limbajul trupului îţi spune de ce boli suferi

1 64631 original jpg jpeg

Limbajul trupului poate spune multe despre starea ta de sănătate. Expresia chipului, postura, modul în care te deplasezi pot fi tot atâtea indicii că ceva nu-i în regulă. Învaţă să descifrezi semnalele de alarmă!

Îţi freci ochii des. Ochii uscaţi sunt un semn al înaintării în vârstă,al reacţiei la alergeni sau la stres. Dar,dacă suferi simultan de oboseală cronică şi de dureri ale încheieturilor,ochii uscaţi pot fi semnul unei boli autoimune numite lupus.

Ce faci? Consultă-ţi medicul!

Îţi „dregi” glasul. E sunetul acela,pe care îl faci „din gât”,ca atunci când te pregăteşti să dai un răspuns. Însă,dacă îţi „raclezi” gâtul încontinuu,poate fi şi un semn că ai reflux gastroesofagian silenţios.

 Consumă mai puţine prăjeli,preparate condimetnate,alcool.

Mergi poticnit. Poate fi un semn al infecţiei urechii medii,în special dacă mersul împiedicat e însoţit de migrene,ameţeli,fluierături în ureche sau durere. Urechea medie joacă un rol vital în menţinerea echilibrului.

 Consultă un ORL-ist,ca să-ţi trateze infecţia.

Ţii umerii căzuţi. Poate semnala un sindrom de apertură toracică,mai ales dacă se însoţeşte cu dureri şi furnicături la nivelul braţelor şi palmelor. Obezitatea şi postura incorectă sunt factori agravanţi.

 Fă exerciţii speciale menite să întărească musculatura umerilor.

Ai unghiile galbene. Asta poate fi semn de diabet. Glicemia mare face ca zaharurile să se „lipească” de proteinele unghiilor,schimbându-le culoarea. Alte semne ale diabetului:sete excesivă,foame continuă,oboseală.

 Analize de sânge (glicemie),şi consultă un doctor.

Ai limba foarte roşie. O limbă de culoare roşu-aprins,inflamată,poate fi semnul anemiei cauzate de carenţa în vitamina B12. Este o afecţiune care apare mai des la persoanele în vârstă,care au probleme în a absorbi vitaminele,dar poate apare şi la persoanele care ţin cure vegetariene (B12 se găseşte în carne). Alte semne ale anemiei:oboseală,apetit scăzut,constipaţie.

  Ai nevoie de consult medical.

Te învineţeşti uşor. Vânătăile ar trebui să-şi schimbe culoarea din albastru-roşietic în galben,în decurs de două săptămâni. Dacă ai tot timpul pe piele vânătăi roşietice,s-ar putea să ai o problemă de coagulare a sângelui.

  Asigură-te că problemele de coagulare nu apar în urma unui tratament medicamentos de durată – cu aspirină,spre exemplu. Fă-ţi un test de coagulare.