Lucruri importante despre ochii tăi

1 65358 original jpg jpeg

Ştiai că ochii persoanelor care suferă de miopie sunt mai sensibili? Sau că, după vârsta de 50 de ani, aspirina nu este benefică vederii? Ochii tăi sunt două diamante preţioase… despre îngrijirea cărora mai ai multe de aflat.

Ochii miopilor sunt mai fragili

Fiind mai voluminoşi ca cei normali,ochii persoanelor mioape sunt supuşi unor tensiuni mai mari,ceea ce creşte riscul rupturilor şi dezlipirilor de retină. Cu cât miopia e mai avansată,cu atât riscurile de complicaţii sunt mai mari. De aceea le este recomandat persoanelor cu miopie să-şi controleze periodic fundul de ochi (adică,să-şi facă examenul retinei) -de preferat la fiecare 2 ani.

După 50 de ani,aspirina dăunează vederii

Cercetătorii australieni au descoperit că pesoanele de peste 50 de ani care iau aspirină des – cel puţin o dată pe săptămână – prezintă de 3 ori mai multe riscuri pentru a dezvolta o formă de degenerescenţă maculară (afecţiune care afectează vederea centrală).

Miopia afectează mai puţin copiii care se joacă în spaţii deschise

Două studii recente arată că lipsa expunerii la lumina zilei creşte riscul apariţiei şi agravării miopiei. Chiar dacă boala are rădăcini genetice,factorii de mediu intervin,de asemenea,în ecuaţie.

Chirurgia cataractei este operaţia de ochi cea mai frecventă

Mai mult de trei sferturi din persoanele de peste 70 de ani suferă de cataractă,pentru care nu există niciun tratament medical. Singura soluţie este înlocuirea cristalinului prin intervenţie chirurghicală.

Şi ochiul face insolaţie

Când corneea este expusă puternic razelor ultraviolete,riscul de arsură este ridicat. „Insolaţia” se manifestă prin senzaţia de „nisip sub pleoape”,lăcrimare,durere,fenomenul fiind frecvent în zona montană. Afecţiunea se vindecă în câteva zile,după repaos la întuneric. „Insolaţiile” repetate pot deveni periculoase pentru ochi.

Citeşte şi:

Simptome care indică un fibrom uterin

Mituri despre diabet