Mănâncă aceste alimente pentru a curăţa arterele

1 71257 original jpg jpeg

Alimentaţia joacă un rol foarte important în menţinerea sănăţii, motiv pentru care este esenţial să fie de cea mai bună calitate. Ştiai că uleiul de măsline este foarte bun pentru curăţarea arterelor şi sistemul cardiovascular?

Astăzi,supermarketurile sunt inundate cu o varietate de alimente ”light” care,departe de a fi sănătoase,pot duce de fapt la dezvoltarea de afecţiuni precum obezitate,boli cardiovasculare şi dezechilibre hormonale.De aceea,mai mulţi experţi de sănătate spun că un consum excesiv de alimente scăzute în grăsimi afectează sănătatea sângelui,cresc nivelul de colesterol,dar şi riscul de a dezvolta boli grave. Din fericire,există alimente sănătoase,care susţin procesele de detoxifiere naturale ale corpului pentru a evita efectele negative.

Iată care sunt alimentele care trebuie mâncate în mod regulat pentru a curăţa arterele: Sucul de rodie

Consumul regulat de suc de rodie ajută la curăţarea arterelor,reducând efectele negative ale aterosclerozei şi ale colesterolului rău (LDL). S-a demonstrat că sucul natural de rodie conţine un număr destul de mare de antioxidanţi,care sunt benefici pentru sănătate. De fapt,are mai multe proprietăţi antioxidante decât au murele,afinele şi portocala.

Peştele gras

Acest tip de peşte este principala sursă de acizi graşi omega 3,substanţă nutritivă pe care organismul nu o produce,dar absorbţia acestora din alimente poate ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare.

Atunci când este inclus în dietă de două ori pe săptămână ajută la desfundarea arterelor blocate,reglementează lipidele în sânge,şi previne

şi venele de la întărire. În plus,au efect antiinflamator,care este benefic pentru venele dilatate.

Varză murată

Varza murată este o sursă de bacterii sănătoase care au efecte pozitive asupra sistemului digestiv şi cardiovascular. În plus,atunci când este inclusă în dietă stimulează procesul de curăţare,în timp ce scade nivelul de colesterol şi elimină substanţele toxice din organism. De asemenea,are efect asupra sistemului imunitarşi previne dezvoltarea infecţiilor.

Uleiul de măsline

Uleiul extra-virgin este o sursă sănătoasă de acizi graşi care stimulează curăţarea naturală a arterelor. Includerea acestui aliment în dietă ajută la reducerea nivelului de colesterol,dar şi nivelul trigliceridelor,reducând astfel riscul de a dezvolta boli de inimă sau atac de cord. În plus,antioxidanţii pe care-i conţine ajută la reducerea daunelor produse de radicalii liberi,şi menţin venele întărite.

Roşia

Roşiile conţin licopen,un puternic antioxidant care ajută la reducerea oxidării colesterolului rău care se depozitează pe peretele arterelor. Pot fi incluse în salate,sau sub formă de suc,pentru că atunci când sunt gătite proprietăţile sunt mult mai mici.

-Uleiul de seminţe de susan

-Fulgii de ovăz

-Nucile

-Pepenele verdeRecente

Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg