Mărirea penisului: mit sau realitate?

1 70822 original jpg jpeg

La o simplă căutare pe Google, vei da de numeroase tehnici şi produse de extindere a penisului. Primul lucru pe care ar trebui să-l ştii este că cei mai mulţi bărbaţi care cred că au un penis mic au de fapt unul de dimensiuni normale. În al doilea rând, cele mai multe astfel de produse pot face mai mult rău decât bine.

Mărirea penisului:mit sau realitate? Exerciţiile Jelqing

Sunt exerciţii pe care unii bărbaţi le folosesc în încercarea de a-şi creşte în mod natural dimensiunea penisului. Ea implică utilizarea unor mişcări repetate cu mâna,pentru a pune în mişcare sângele în penis. Nu există suficiente studii medicale care să sugereze că aceste exerciţii pot contribui la mărirea dimensiunii penisului,atât în lungime,cât şi în grosime. Practicarea acestor exerciţii poate duce la durere,iritaţie sau formarea de ţesut cicatricial dacă este făcută prea des sau prea agresiv.

Mărirea penisului:mit sau realitate? Pastile,poţiuni şi loţiuni

Nu există niciun fel de pastile,vitamine,hormoni,preparate pe bază de plante şi loţiuni comercializate pentru mărirea penisului,susţin specialiştii. De asemenea,nu există nicio dovadă care să confirme afirmaţiile că aceste produse funcţionează. De fapt,unele dintre ele pot fi dăunătoare pentru sănătate şi chiar pot interfera sau reacţiona cu alte medicamente luate.

Mărirea penisului:mit sau realitate? Extender de mărire a penisului

Extenderul este un dispozitiv neinvaziv. Acesta se foloseşte de tracţiune pentru a întinde penisul. Un studiu recent publicat în „Journal of Sexual Medicine“ arată că participanţii la cercetare,care au folosit acest dispozitiv,şi-au mărit penisul cu 1,5 cm,după trei luni de utilizare. Însă,nu sunt foarte multe studii care să ateste că aceste obiecte sunt sigure şi eficiente. Ele pot fi greoaie şi incomod de utilizat. Utilizarea excesivă poate provoca,de asemenea,vânătăi,leziuni ale nervilor sau cheaguri de sânge.

Mărirea penisului:mit sau realitate? Pompele pentru penis

Aceste dispozitive sunt uneori folosite pentru tratarea disfuncţiei erectile. Însă unii bărbaţi le folosesc ocazional pentru mărirea penisului. Cum funcţionează? Penisul este introdus într-o pompă care are la capăt un balonaş ce trebuie apăsat ritmic,la intervale de timp regulate. La fel ca şi în cazul altor dispositive care promit mărirea penisului şi această pompă poate  provoca leziuni ale ţesutului.

Mărirea penisului:mit sau realitate? Cleme şi inele

Unii bărbaţi folosesc o clemă sau un inel pentru a încerca să-şi alungească penisul. Purtarea unui astfel de obiect măreşte temporar penisul. Dacă este ţinut mai mult de 30 de minute,fluxul de sânge poate încetini,provocând  deteriorarea ţesuturilor penisului.