Mergi la mare? Iată 5 beneficii pentru sănătate!

1 69669 original jpg jpeg

Marea albastră, plaja cu nisip auriu, soarele îmbietor, aerul cu miros de alge... Toate acestea sunt nu doar ingredientele unei vacanţe minunate, ci şi elemente-cheie ale unei sănătăţi de fier pe tot parcursul anului. Află în ce fel te fortifică sejurul pe litoral!

Soarele întăreşte imunitatea

Cu ajutorul lui,organismul îşi reface rezervele de vitamină D,ajută la fixarea calciului şi îţi întăreşte imunitatea. Profită de razele soarelui şi dacă suferi de psoriazis sau de probleme ale sistemului osos. Desigur,îţi vei proteja pielea cu creme solare şi vei avea capul acoperit în orele de maximă intensitate a radiaţiilor luminoase. Nu uita să te expui gradual la soare,să foloseşti gel de Aloe vera în caz de arsuri,să bei suficientă apă şi să consumi alimente ce conţin antioxidanţi naturali – vitamina C,spre exemplu – pentru a combate efectele nocive ale radiaţiilor solare.

Nisipul,un exfoliant natural

E un excelent exfoliantnatural pentru piele. Fă următoarea sesiune de „gomaj“:pe pielea udată cu apă de mare,aplică cu mişcări blânde nisip. Clăteşte-te apoi. Fă plimbări lungi pe nisip,în pas alert:asta permite un consum dublu de calorii,faţă de o plimbare obişnuită.

Apa sărată accelerează cicatrizarea

Apa sărată are efect astringent şi accelerează cicatrizarea. Apa de mare,în special,cu conţinutul ei complex de săruri şi microorganisme,are efecte minunate asupra pielii,asupra articulaţiilor,oaselor,muşchilor. Fă plimbări lungi de-a lungul plajei,prin apă până la genunchi. Stai în apă până la piept,şi fă exerciţii de flexare a mânilor şi picioarelor. Fă pluta în apă,pentru a atenua tensiunile acumulate.

Aerul sărat curăţă sinusurile

Aerul cu particule sărate are un excelent efect asupra aparatului respirator. Deschide căile aeriene,curăţă sinusurile,fortifică plămânii,întăreşte organismul pentru bolile sezonului rece. Fă exerciţii de respiraţie la răsărit sau la apus – te vei relaxa şi te vei detensiona.

Alegele,bune pentru piele

Bogate în iod şi minerale,algele au şi rol de exfoliant pentru piele. Chiar dacă nu sunt foarte estetice în apa mării,ele au un rol benefic pentru tegumente.