Mersul şi mâncatul simultan. Obicei sănătos?

1 78801 original jpg jpeg

Mersul şi mâncatul în acelaşi timp este un obicei foarte nesănătos. Când mănânci în timp ce mergi, nu reuşeşti să acorzi atenţie mâncării sau să mănânci corect, ceea ce duce la diverse probleme de sănătate.

Iată cu ce probleme te poţi confrunta dacă mergi şi mănânci în acelaşi timp:

Balonare

Când mănânci în timp ce mergi, mâncarea nu este mestecată aşa cum trebuie. În plus, alimentele nu sunt digerate, procesul fiind îngreunat, lucru care provoacă probleme digestive ca balonare, indigestie sau senzaţie de greaţă.

Aciditate

Alimentele mâncate trec prin esofag. Când mănânci în timp c emergi, muşchii esofagului nu funcţionează corect, crescând nivelul de acid gastric.

Senzaţie de greaţă

Dacă te confrunţi des cu o senzaţie de greaţă după ce ai mâncat, este posibil ca principala cauză să fie faptul că mănânci în timp ce mergi. Indiferent de ce alimente mănânci, ele au rolul de a ne hrăni şi de-a ne oferi energie. Când stai pe scaun şi mănânci procesul de digestie îşi îndeplineşte corespunzător funcţia. În schimb, când mănânci în timp ce mergi, stomacul nu reuşeşte să digere mâncarea. Acesta este motivul pentru care mulţi simţim o stare de greaţă după ce mâncăm.

Exces alimentar

S-ar putea ca în timp ce mergi să ai nevoie de mai multă mâncare. Este posibil să simţi că îţi este foame, chiar dacă tu eşti sătulă.