Mituri despre prezervative. Uită tot ce credeai că este adevărat!

1 73291 original jpg jpeg

Ai auzit tot soiul de poveşti, unele amuzante, altele absurde şi, indiferent de informaţie, toate ţi se par a fi… neadevărate. Iată câteva mituri despre prezervative pe care trebuie să afli.

Mituri despre prezervative-Este mult mai sigur dacă utilizezi 2 prezervative

Nu,nu este. Folosind două prezervative,în acelaşi timp,este o idee foarte proastă,fie că este vorba de două prezervative masculine sau un prezervativ masculin şi unul feminin. Acest lucru creşte şansele de a se rupe. Foloseşte unul şi bun,ştii cum se spune!

Mituri despre prezervative-Prezervativele se rup uşor

Nu,nu neapărat. Pentru a evita ruperea prezervativul,este nevoie de atenţie şi un pic de răbdare,partenerul tău trebuind să se asigure că nu a intrat nici o bulă de aer în capătul lui. Dacă tu eşti cea care pune prezervativul,ai grijă la bijuterii sau alte lucruri ascuţite,chiar unghii,ca să nu-l spargi sau să-l deteriorezi.

Dacă prezervativul nu se rulează uşor în jos,ceva poate fi greşt,poate însemna chiar că este pus invers. Scoate-l şi optează pentru unul nou.

Dacă prezervativul se rupe în timpul actului sexual,asigură-te că ajungi la o clinică specială sau la ginecologul tău şi cere-i o variantă de contracepţie de urgenţă. Ulterior,testează-te pentru boli cu transmitere sexuală.

Mituri despre prezervative-Prezervativele sunt singurul tip de contracepţie 

Nu,evident că nu. Prezervativele oferă protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală,în primul rând,şi,mai poi,te feresc de riscul de a rămâne însărcinată.

Pentru a asigura o mai bună protecţie,este recomandat ca tu şi partenerul tău să folosiţi atât un prezervativ,cât şi o altă formă de contracepţie. Există mai multe tipuri de contraceptie care pot fi utilizate,inclusiv injecţii sau pilule contraceptive.  

Mituri despre prezervative-Ai nevoie de lubrifiant suplimentar  

Nu,nu neapărat. Un pic de lubrifiant în plus este bun,dar nu folosi nici un produs pe bază de deoarece poate dizolva prezervativul;evită deci uleiurile de corp pentru copii,vaselina şi cremele de mâini.

Rujul conţine şi el ulei,aşa că nu ar fi indicat în cazul sexului oral. Foloseşte un lubrifiant pe bază de apă sau silicon.

Mituri despre prezervative-Prezervativele pot tăia/ întrerupe circulaţia

Nu este cazul să te îngrijorezi pentru partenerul tău. Un prezervativ se poate întinde destul de mult,atât pe lungime,cât şi ca circumferinţă.

Există mai multe forme şi mărimi pe care le puteţi găsi în farmacii şi mai poi încerca diferite.