Modalităţi de a scădea tensiunea arterială în mod natural

1 68504 original jpg jpeg

Tensiunea arterială ridicată nu este doar o problemă în sine, ci duce la unele periculoase pentru sănătate, inclusiv accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficienţă cardiacă cronică şi boli de rinichi.

Cei mai mulţi oameni cu hipertensiune arterială nu au niciun simptom,chiar şi atunci când aceasta ajunge la un nivel periculos de mare.Vestea bună e că dieta şi exerciţiile fizice sunt cele mai importante instrumente pentru prevenirea şi tratarea hipertensiunii arteriale în mod natural.

Tensiunea arterială reprezintă presiunea făcută de sânge asupra peretelui vascular în timpul contracţiei şi relaxării ritmice a inimii. Valoarea normală a tensiunii este sub 120/80 mmHg,în care prima unitate reprezintă tensiunea sistolică (presiunea când sângele este pompat în artere) şi cea de-a doua este tensiunea diastolică (când inima se relaxează).

Complicaţiile tensiunii arteriale mari

Atac de cord:aproximativ şapte din 10 persoane care suferă atacuri de cord au hipertensiune arterială.

Accident vascular cerebral:aproximativ opt din 10 persoane care au primul accident vascular cerebral au hipertensiune arterială.

Probleme oculare:hipertensiunea arterială poate provoca îngroşarea sau ruperea vasele de sânge din ochi,ceea ce poate duce la pierderea vederii.

Probleme de memorie:hipertensiunea arterialănecontrolată poate afecta capacitatea de gândire şi învăţare. Problemele de memorie sau înţelegerea conceptelor este mai frecventă la persoanele cu tensiune arterială ridicată.

Anevrism:creşterea tensiunii arteriale poate cauza slăbirea vaselor de sânge şi umflarea lor,formând un anevrism. Dacă acesta se sparge,poate pune viaţa în pericol.

Remedii naturale în caz de hipertensiune arterială

Creşterea activităţii fizice

Activitatea fizică ajută la menţinerea unei greutăţi normale şi scăderea tensiunii arteriale. În mod ideal,ar trebui să faci mişcare cel puţin 20 de minute pe zi. Copiii şi adolescenţi ar trebui să facă o oră de activitate fizică zilnic.

Reducerea stresului

Stresulduce la creşterea tensiunii arteriale. De aceea,sunt indicate tehnicile de relaxare în fiecare zi,cum sunt respiraţia profundă ori meditaţia.

Uleiuri esenţiale

Uleiurile esenţiale pot scădea tensiunea arterială prin dilatarea arterelor. Cele mai bune uleiuri esenţiale pentru această problemă sunt cele de lavandă,maghiran dulce,salvie şi tămâie.