Motivul pentru care suferi de constipaţie în vacanţă

1 75297 original jpg jpeg

Constipaţia din perioada călătoriilor îţi strică vacanţa? Să ştii că nu eşti singura. Multe persoane, în special femei, se confruntă cu această problemă şi potrivit specialiştilor, cauzele sunt mai multe decât te-ai fi aşteptat. 

Statisticile arată că peste 48% din populaţia globului suferă de constipaţie atunci când merge în vacanţă. Gastroenterologii susţin că este o problemă foarte comună, care are loc indiferent de vârstă. Iată şi de ce!

Te abaţi de la programul zilnic

Potrivit unui specialist american în gastroenterologie, Edwin Levin, diferenţa de program şi faptul că nu ai timp să mergi regulat la baie îţi dă peste cap tot sistemul digestiv. Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să nu poţi merge la baie timp de 3 sau 4 zile, obicei care afectează procesul de defecaţie.

Nu îţi asculţi corpul

Dacă ai fi acasă şi te-ar durea ceva, ai acorda imediat importanţă. În schimb, atunci când te aflii pe o plajă sau mergi mult pe jos, uiţi de crampe abdominale sau alte simptome neplăcute ale constipaţiei. Medicii spun că majoritatea oamenilor care suferă de această problemă conştientizează abia după o săptămână.

Nu te poţi relaxa într-o baie străină

Atunci când schimbi locul, cum s-ar spune, este extrem de greu pentru corpul tău să se obişnuiască şi să se simtă confortabil. Nicăieri în lumea asta nu te vei simţi mai bine ca acasă întrucât îţi înveţi organismul să trăiască într-un anumit fel şi este dificil să îl dezveţi, mai ales pentru o perioadă scurtă de timp.

Îţi schimbi obiceiurile de a mânca şi a bea

Atunci când pleci în vacanţă, uiţi de iaurtul cu cereale de dimineaţă sau de mâncărurile preparate în casă. Fie că eşti pe drum sau ai ajuns deja la destinaţie, vei avea tendinţa să mănânci mai multe gustări şi să bei mai puţine lichide, iar deshidratarea duce la constipaţie. De aceea, e bine să ştii că indiferent de locul în care mergi, trebuie să bei multă apă. Poate nu vei avea la îndemână fructe sau mâncare sănătoasă, însă ţinând cont de faptul că organismul este 70% apă, e bine să te hidratezi cât mai mult. Apa este indispensabilă.

Cum previi constipaţia din timpul călătoriei

Medicii susţin că trebuie să creşti consumul de fructe şi legume, care sunt bogate în fibre şi minerale şi se digeră repede şi să incluzi în alimentaţie pâine din cereale integrale. De asemenea, nu uita de apă, oricât de mult ţi-ar plăcea băuturile carbogazoase. Ca laxative naturiste, alege prune sau miere de albine, însă dacă le vei consuma în exces, s-ar putea să nu te mai poţi bucura de vacanţă.

Sursă foto https://www.womenshealth.govRecente

ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte  Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate  Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
Mituri despre igiena feminina  Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara  Sfaturi utile  624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti  Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg
Manichiura cu gel jpg
protejarea mediului jpg
Supa crema d e legume  Sursa foto shutterstock 152318729 jpg