Noile reguli de stil pe care ar trebui să le cunoască orice femeie

Industria modei este într-o continuă evoluție, iar tendințele se schimbă rapid, dar, dincolo de propunerile pe care le fac designerii şi marile case de modă în fiecare sezon, ceea ce contează este stilul personal.

image

Dacă, în trecut, în definirea parametrilor acestui stil aveam în vedere reguli precum asortarea genţilor cu pantofii sau unitatea cromatică, în prezent, avem de-a face cu o democratizare accentuată, care pune mai mult accentul pe personalitatea fiecărei femei. Cu toate astea, există câteva reguli de bază pe care ar trebui să le cunoască orice femeie, ca să îşi poată crea un stil vestimentar care inspiră eleganţă şi bun-gust. Iată care ar fi acestea:

Pune accent pe tipul de siluetă

Unul dintre cele mai importante aspecte ale stilului este să-ți cunoști silueta și să știi cum să o pui în valoare. Indiferent că ai o siluetă în formă de clepsidră, de măr sau de pară, există haine și croieli care te vor pune în valoare. Fă-ţi timp pentru a-ți cunoaște corpul și, mai apoi, pentru a găsi hainele cele mai potrivite pentru silueta ta.

Investeşte în calitate

Calitatea este întotdeauna preferabilă cantității. Este mai bine să ai câteva piese de calitate în garderobă decât multe, dar care sunt croite prost sau care sunt făcute din materiale sintetice. Optează pentru materiale durabile și pentru branduri care acordă atenţie croielilor, care să reziste în timp și să arate bine chiar şi după mai mulţi ani.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru accesorii. Investeşte în genţi de piele, în bijuterii aur alb, galben sau din argint, eşarfe de mătase şi şaluri din caşmir. Dacă te orientezi spre un design minimalist, aceste piese nu se vor demoda niciodată şi, în cele din urmă, vei economisi bani și vei avea un aspect mai rafinat.

Învață cum să adaptezi tendințele stilului tău

Tendințele vin și pleacă şi trebuie să înţelegi că nu este necesar să urmezi fiecare nou trend. Pe de altă parte, este important ca, din când în când, să faci investiţii și să îți actualizezi garderoba în funcție de noutăţile care apar şi care sunt potrivite stilului tău. De exemplu, poţi alege câteva elemente de ultimă oră și să le integrezi în garderoba ta, astfel încât să laşi impresia că eşti mereu în tendințe, dar într-un mod autentic.

Află ce culori ţi se potrivesc

Culorile pot avea un impact puternic asupra aspectului tău general. Învață cum să alegi culorile care îți complimentează nuanţa pielii și care se potrivesc cu restul garderobei tale. Acest aspect este mult mai important decât culorile declarate la modă în fiecare sezon. De asemenea, învață să coordonezi culorile în mod corespunzător, pentru a obține un aspect armonios.

Acordă atenţie accesoriilor

Nu subestima puterea accesoriilor de a-ți completa sau chiar de a-ţi transforma semnificativ ținuta. O geantă bine aleasă, o eșarfă, un colier sau o pereche de cercei pot face ca o ținută foarte simplă să arate elegant. Învață cum să alegi și să combini accesorii în mod potrivit, astfel încât să adaugi o notă personală stilului tău.

Simplitatea este cheia

Uneori, mai puțin înseamnă mai mult. Nu te simți presată să adopți fiecare tendință sau să încarci prea mult o ținută. Simplitatea și eleganța sunt întotdeauna în tendinţă. Optează pentru piese clasice și minimaliste, care vor rezista în timp și vor arăta mereu bine.

Aşadar, noile reguli de stil sunt mai mult despre a-ți exprima individualitatea și a te simți încrezătoare în propriul aspect, decât despre a urma cu strictețe anumite uzanţe. Exprimă-ţi creativitatea, dar ţine cont şi de aspecte importante, precum nuanţa tenului sau tipul de siluetă, pentru a te pune în valoare în orice circumstanţe.

Sursa foto: pexels.com



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg