Obiceiuri banale care duc la acumularea de toxine în organism

Toxine in organism jpeg

Dacă te simţi obosit în fiecare zi, chiar dacă nu depui efort, cauza poate fi acumularea de toxine. Corpul încearcă să scape de toxinele acumulate, de aceea te simţi tot timpul lipsit de energie.; Poţi acumula toxine din trei surse: alimente, produse de îngrijire personală şi mediul înconjurător. 

Dacă ai schimbări bruşte de comportament, răceaşti mereu, te simţi obosit tot timpul, nu poţi să pierzi în greutate sau ai probleme cu tenul, s-ar putea ca nu alimentaţia să fie de vină şi nici lipsa somnului. Acestea sunt semnele prin care corpul îţi transmite că are nevoie de ajutor. Este important să scapi de toxinele din corp deoarece ele îţi pot afecta sănătatea şi starea de spirit.

Din păcate, toxinele se găsesc peste tot: în alimente, apă, mediul înconjurător, în produse şi în casă. Există câteva obiceiuri surprinzătoare care duc la acumularea de toxine în organism. Fii atent la ele! 

Vesela

Fii atentă la ce fel de produse foloseşti în bucătărie, mai ales la vesela pe care o introduci în cuptorul cu microunde. Există un motiv pentru care au fost create astfel de vase speciale. Dacă foloseşti o farfurie sau un recipient nepotrivit, la încălzire acesta poate elimina numeroase toxine în mâncarea pe care o pregăteşti.

Produsele de curăţenie

Lucrurile nu stau mai bine nici cu odorizantele şi produsele de curăţenie care, e drept că albesc, desfundă, parfumează, lasă luna casă, dar trebuie folosite cu prudenţă sau chiar înlocuite. În cămară sunt destule produse, oţet, sare, bicarbonat, spirt medicinal, care le-ar putea înlocui. Aerul din casă ar putea fi parfumat cu coji de citrice ori alte fructe sau crenguţe şi flori de câmp, aduse dintr-o ieşire la iarbă verde.

Aveţi însă grijă, mai ales dacă aveţi copii! Curăţenia exagerată provoacă dermatită atopică, avertizează medicii dermatologi. 

 

Cosmeticele 

Produsele cosmetice din magazine la care se apelează des şi fără discernământ conţîn, de asemenea, toxine care, în contact cu pielea, intră în organism şi nu fac bine.

Se pot face în casă creme, loţiuni şi alte produse pentru întreţinerea pielii ori a părului şi unghiilor, iar apă şi săpunul, folosite cât mai des, pot înlocui deodorantele şi spray-urile. Semnalele care vin dinspre această zona sunt alarmante, dar ignorate, in cea mai mare parte.

Alimentele pline de toxine

Nu putem evita alimentele pe care le consumăm zilnic, deşi ştim ce conţin şi cât de nesănătoase sunt, pentru că nu avem cu ce le înlocui. Însă putem evita gustările tip fast food, mezelurile, conservele, grăsimile, dulciurile de cofetărie, despre care toţi ştim că sunt nesănătoase.

Citeşte şi: Slăbire prin detoxifiere? Da, se poate!

Praful

Nu ai cum să îl eviţi. Este peste tot! Însă asigură-te că aspiri o dată sau de două ori pe săptămână, să foloseşti filtre de aer şi să speli pe jos aproape zilnic. Totodată, este indicat să îţi schimbi încălţămintea atunci când ajungi acasă.

Sursă: ziare.com, elle.roRecente

Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021 sursa  Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg