Olivia Steer, contrazisă de medicul Mihai Craiu pe tema vaccinării

1 85477 original jpg jpeg

Fosta prezentatoare Olivia Steer, una dintre cele mai vocale antivacciniste, a avut o discuţie în contradictoriu cu medicul Mihai Craiu, la o emisiune tv. 

Olivia Steer, cunoscută pentru poziţia sa împotriva vaccinării, a avut o discuţie faţă în faţă cu medicul pediatru Mihai Craiu, la emisiunea "Vorbeşte lumea", difuzată de ProTV.

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă  raportate în România până la 15 martie 2019 este de 16140, din care 62 de decese. În acest context, medicul Mihai Craiu a precizat că „pentru bolile care omoară este absolut necesară vaccinarea“.

Olivia Steer a fost însă de altă părere, adăugând dacă nu tocmai copiii care au fost vaccinaţi sunt cei care împrăştie virusul. 

"Domnul doctor trebuie să precizeze că există două tipuri de vaccin, virusul sălbatic şi virusul derivat din vaccin. Se ştie sau s-a analizat dacă virusul cu care au fost infestaţi acei copii provine din vaccin sau este sălbatic? Ca să ştim şi noi dacă nu cumva tocmai vaccinaţii îi îmbolnăvesc pe cei nevaccinaţi“.

Potrivit medicului, 9 din 10 dintre copiii nevaccinaţi se pot îmbolnăvi în cazul în care intră în contact cu un copil bolnav sau ajunge în aceleaşi locuri frecventate de un copil bolnav. 

Citeşte şi: Epidemie de gripă. Cum te fereşti, unde poţi face testul antigripal şi cât costă măştile medicale

"Dacă eu îmi duc copiii la grădiniţă, după ce a venit copilul altcuiva, care era bolnav, pentru că aşa a decis părintele lui că nu trebuie vaccinat, e posibil ca 9 din cei 10 să se îmbolnăvească, e extrem de contagios", a precizat medicul. 

Discuţia a dus la un schimb acid de replici între cei doi invitaţi. Întrebat dacă vaccinul provoacă autism, medicul Mihai Craiu a declarat: „Răspunsul simplu este nu".

Citeşte şi: Vaccinarea anti-HPV: beneficii şi riscuri

Olivia Steer l-a contrazis citând din cartea „Vaccinurile şi autoimunitatea“, semnată de Yehuda Shoenfeld, Nancy Agmon-Levin şi Lucija Tomljenovic. 

„Diferenţa dintre noi doi e că eu nu am nevoie de cartea aia ca să ştiu ce scrie în ea, pentru că eu mă confrunt zi de zi la spital cu pacienţii care au aceste probleme“, a precizat medicul.

Sursă: adevărul.ro