Papaia, bună pentru diabetici

1 76462 original jpg jpeg

Papaia poate deveni fructul preferat al diabeticilor, deoarece ajută la stabilizarea nivelului de glucoză, natural. Chiar dacă s-au spus multe despre faptul că persoanele care suferă de diabet nu ar trebui să consume papaia, mai multe studii demonstrează contrariul.

De ce este recomandată papaia diabeticilor

 Papaia este sursă bogată de vitaminele A, B, C şi E, minerale precum magneziu, calciu şi fosfor, conţine papaină, o enzimă care favorizează sistemul digestiv, fibre solubile şi antioxidanţi.

Datorită componentelor sale nutritive, papaia este recomandată nu numai persoanelor cu diabet zaharat, ci şi celor care se confruntă cu constipaţie şi probleme digestive în general.

Îmbunătăţeşte sistemul imunitar

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, papaia acoperă aproape dublul dozei zilnice recomandate. În plus, vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi pe care natura îl oferă. Prin consumul de papaia, persoanele cu diabet îşi întăresc sistemul imunitar, previn cancerul, încetinesc procesul de îmbătrânire prematură şi deteriorarea celulară rezultată din daunele produse de radicalii liberi. De asemenea, este îmbunătăţită vederea şi sănătatea inimii.

Nu modifică nivelul de zahăr din sânge

Deşi este un fruct dulce şi nivelul zahărului nu este la fel de scăzut ca în cazul mărului, papaia poate fi consumată, atâta timp cât nu se face exces. Este recomandat ca papaia să fie mâncată în porţii mici (nu mai mult de o ceaşcă), dimineaţa, însoţită de proteine – iaurt sau brânză dulce – pentru a ţine sub control nivelul de zahăr şi pentru a preveni hiperglicemia.

Protejează inima de afecţiuni

Dacă suferi de diabet, mâncând papaia nu vei reuşi să ţii sub control apetitul, dar acest fruct are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rău din sânge datorită vitaminei C, fibrelor şi flavonoidelor. În plus, aceste substanţe nutritive previn acumularea de grăsimi pe artere, îmbunătăţind astfel circulaţia sangvină.

Favorizează pierderea în greutate

Un alt motiv pentru care diabeticii ar trebui să mănânce papaia, deoarece stimulează pierderea în greutate. Diabeticii trebuie să aibă mare grijă cu numărul de kilograme pe care-l au. Datorită numărului mic de calorii şi nivelului mare de fibre solubile, este curăţat colonul şi îmbunătăţită digestia, prevenind inflamaţia şi retenţia de lichide.