Papaia, bună pentru diabetici

1 76462 original jpg jpeg

Papaia poate deveni fructul preferat al diabeticilor, deoarece ajută la stabilizarea nivelului de glucoză, natural. Chiar dacă s-au spus multe despre faptul că persoanele care suferă de diabet nu ar trebui să consume papaia, mai multe studii demonstrează contrariul.

De ce este recomandată papaia diabeticilor

 Papaia este sursă bogată de vitaminele A, B, C şi E, minerale precum magneziu, calciu şi fosfor, conţine papaină, o enzimă care favorizează sistemul digestiv, fibre solubile şi antioxidanţi.

Datorită componentelor sale nutritive, papaia este recomandată nu numai persoanelor cu diabet zaharat, ci şi celor care se confruntă cu constipaţie şi probleme digestive în general.

Îmbunătăţeşte sistemul imunitar

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, papaia acoperă aproape dublul dozei zilnice recomandate. În plus, vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi pe care natura îl oferă. Prin consumul de papaia, persoanele cu diabet îşi întăresc sistemul imunitar, previn cancerul, încetinesc procesul de îmbătrânire prematură şi deteriorarea celulară rezultată din daunele produse de radicalii liberi. De asemenea, este îmbunătăţită vederea şi sănătatea inimii.

Nu modifică nivelul de zahăr din sânge

Deşi este un fruct dulce şi nivelul zahărului nu este la fel de scăzut ca în cazul mărului, papaia poate fi consumată, atâta timp cât nu se face exces. Este recomandat ca papaia să fie mâncată în porţii mici (nu mai mult de o ceaşcă), dimineaţa, însoţită de proteine – iaurt sau brânză dulce – pentru a ţine sub control nivelul de zahăr şi pentru a preveni hiperglicemia.

Protejează inima de afecţiuni

Dacă suferi de diabet, mâncând papaia nu vei reuşi să ţii sub control apetitul, dar acest fruct are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rău din sânge datorită vitaminei C, fibrelor şi flavonoidelor. În plus, aceste substanţe nutritive previn acumularea de grăsimi pe artere, îmbunătăţind astfel circulaţia sangvină.

Favorizează pierderea în greutate

Un alt motiv pentru care diabeticii ar trebui să mănânce papaia, deoarece stimulează pierderea în greutate. Diabeticii trebuie să aibă mare grijă cu numărul de kilograme pe care-l au. Datorită numărului mic de calorii şi nivelului mare de fibre solubile, este curăţat colonul şi îmbunătăţită digestia, prevenind inflamaţia şi retenţia de lichide.



Recente

shutterstock 2281365969 jpg
Procesul creativ de la idee la un parfum unic jpg
Tradiții și tendințe în aranjamentele de flori pentru Ziua Îndrăgostiților jpg
Cannelloni umpluti  Sursa foto shutterstock 590881370 jpg
Cremsnit cu frisca  Sursa foto shutterstock 1063592393 jpg
shutterstock 635432609 jpg
ustensile bucătărie  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2470101607 jpg
Paste cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2228548909 jpg
Infuzie slabit  Sursa foto shutterstock 2503383545 jpg
Iisus  foto   Shutterstock jpg
megahn si harry jpg
shutterstock 1780811849 jpg
shutterstock 96238280 jpg
Gripa sezoniera  3 simptome care te trimit la camera de garda  Sursa foto shutterstock 2086092904 jpg
Briose cu crema de vanilie si fistic  Sursa foto shutterstock 190481408 jpg
pyjamas jpg
Exercitii de Pilates la perete  Sursa foto shutterstock 2439190907 jpg
Omleta cu spanac si fasole verde  Sursa foto shutterstock 1305046762 jpg
toaletă  foto   Shutterstock jpg