Picior amorţit în sarcină. Ce înseamnă şi când să te îngrijorezi

schimbări în zona intimă în sarcină jpeg

Picior amorţit în sarcină. Pe lângă bucuria de a avea un copil, sarcina vine cu o gamă întreagă de efecte secundare ciudate. Unul dintre ele poate să apară exact când ţi-e lumea mai dragă. În timp ce te plimbi, îţi poţi simţi dintr-o dată picioarele amorţite, dar nu te îngrijora, eşti în regulă.

Se pare că e absolut normal. Potrivit lui Jenny Jaque,medic ginecolog,mai mult de un sfert dintre femeile însărcinate experimentează amorţeală la nivelul membrelor inferioare,de cele mai multe ori în timpul celui de-al treilea trimestru.

Motivul,în cazul în care nu ai ghicit deja,este abdomenul în creştere,care poate să apese pe nervul sciatic,care îşi are originea în pelvis şi coboarăînspre picioare. 

Picior amorţit în sarcină - Oferă-ţi 5 minute de odihnă

Atunci când te confrunţi cu această problemă,cel mai bine este să te întinzi pentru câteva minute,de preferat pe partea stângă. Acest lucru ar trebui să schimbe centrul de greutatea în abdomen,ceea ce va duce la scăderea presiunii asupra nervului,provocând furnicături în picioare. Acesta este semn că îţi revii şi te poţi ruga să rămână aşa şi după ce te ridici în picioaredin nou. Dacă nu,încearcă din nou să te întinzi pentru câteva minute într-o poziţie uşor diferită.

În cazul în care un picior amorţit în sarcină devine o problemă continuă,sunt alte lucruri care le poţi face. Unele femei poartă o centură reglabilă sau elastică pentru susţinerea sarcinii,care ajută la ridicarea uterului şi eliberarea de sub presiune a nervului sciatic.

Când este cazul să mergi la medic?

Deşi de obicei nu ai de ce să îţi faci griji,atunci când ai dubii,consultă medicul ginecolog sau vorbeşte cu moaşa. Dacă ai un singur picior amorţit în sarcină tot timpul sau ai un picior mult mai umflat decât celălalt,s-ar putea să fie probleme mai serioase,cum ar fi un cheag de sânge care blochează o venă.

Dacă nu este tratată,asta ar putea duce la complicaţiimai grave,cum ar fi un accident vascular cerebral. Dar incidenţa este foarte scăzută,aşa că nu te alarma,fii doar vigilentă.

De obicei amorţeala de picior este o problemă temporară care dispare odată cu venirea pe lume a bebeluşului.Recente

Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg