Premieră în Europa Centrală şi de Est: Intervenţiile ortopedice de protezare, asistate de un robot performant

1 od 9565 jpg jpeg

Echipa medicală coordonată de medicul chirurg de excelenţă în Chirurgie Ortopedică Vlad Predescu va avea un ajutor de excepţie. Robotul MAKO va superviza şi oferi informaţii de înaltă precizie, astfel încât specialiştii ortopezi vor putea construi un plan chirurgical personalizat pentru fiecare pacient în parte.

Pentru a obţine planul optim pentru intervenţie, echipa medicală va folosi rezultatele computerului tomograf, datele de modelare 3D ale anatomiei osoase şi, cu ajutorul robotului va putea identifica dimensiunea, orientarea şi alinierea implantului, pe baza anatomiei unice a fiecărui pacient. Mai mult decât atât, robotul oferă flexibilitate planului chirurgical intraoperator, permiţând execuţia cu cea mai mare precizie a rezecţiei osoase.

Intervenţiile sunt minim-invazive

Lucrul cu acest tip de robot garantează o eficienţă operatorie fără precendent, pentru că, în primul rând, ţine cont de nevoile individuale ale pacientului şi de anatomia acestuia.

3 od 9583 jpg jpeg

Cu ajutorul acestui sistem chirurgical de ultimă generaţie, intervenţiile ortopedice se vor realiza minim-invaziv, se arată în comunicatul emis de Spitalul Ponderas, ceea ce oferă pacientului o recuperare mai facilă şi întoarcerea la activităţile zilnice în cel mai scurt timp posibil.

Studiile arată că înlocuirea parţială a genunchiului utilizând un braţ robotizat este de două până la trei ori mai exacta, în comparaţie cu procedurile clasice manuale. Rezultatele sunt mult mai bune, sângerarea din timpul intervenţiei chirurgicale este redusă, iar durata de spitalizare şi de recuperare mult mai scăzută. Asocierea dintre chirurgul ortoped şi robotul Mako are rezultate excepţionale în cazurile pacienţilor care suferă de gonartroză şi coxartroză, folosind tehnologii de ultimă oră – Mako Total Hip şi Mako Total Knee. De asemenea, această procedură chirurgicală revoluţionară este o opţiune de tratament şi pentru cei care sunt diagnosticaţi cu osteoartrită sau artrită reumatoidă.

Dr. Vlad Predescu, primul specialist român certificat să realizeze intervenţii chirurgicale cu robotul MAKO

2 adn09277 pp jpg jpeg

Deţine o experienţă vastă, de peste 20 ani în protezarea genunchiului şi a şoldului, şi declară că este încântat să le ofere pacienţilor beneficiile chirurgiei ortopedice robotice. Dr. Vlad Predescu, medic primar Ortopedie şi Traumatologie şi Doctor în Ştiinţe Medicale, Coordonatorul Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie Sportivă din Ponderas Academic Hospital spune că „robotul MAKO îmbunătăţeşte fundamental modul de abordare a intervenţiilor chirurgicale ortopedice de protezare articulară (genunchi şi şold), oferind multiple beneficii, atât pacientului, cât şi chirurgului care coordonează intervenţia. Pentru că utilizează un model virtual 3D, robotul ne permite, preoperator, să dezvoltăm un plan chirurgical personalizat pentru fiecare pacient în parte. Totodată, în timpul operaţiei, planul iniţial este reverificat computerizat şi poate fi supus unei serii de ajustări, în timp ce braţul robotizat ne permite execuţia medicală ideală. Suntem mândri că putem oferi această tehnologie revoluţionară, în premieră în ţara noastră, pacienţilor care necesită protezarea articulară a genunchiului şi a şoldului, fie că vorbim despre proteze parţiale sau despre proteze totale“.