Principalele simptome ale cancerului de stomac

1 76753 original jpg jpeg

Cancerul de stomac este boala silenţioasă care ucide mii de oameni în fiecare an. Şansele de supravieţuire există, dar doar când sunt depistate la timp. Asta înseamnă că este foarte important să acorzi atenţie simptomelor care indică faptul că ai putea suferi de această afecţiune.

Recunoaşterea simptomelor cancerului de stomac nu este o sarcină uşoară – adesea seamănă cu gripa sau cu o infecţie virală. Lăsarea simptomelor netratate poate duce la apariţia cancerului de stomac, care progresează lent, dar este mortal în ultimele stadii. Cel mai frecvent tip de cancer de stomac este adenocarcinomul, care este responsabil pentru mai mult de 90% din cazuri.

Iată care sunt simptomele precoce ale cancerului de stomac:

- Tranzit intestinal neregulat

- Sânge în scaun

- Vărsături

- Greaţă

- Anemie

- Senzaţie de prea plin şi după o masă uşoară

- Lipsa poftei de mâncare

- Dureri abdominale dureroase

După cum poţi observa, simptomele nu sunt foarte specifice, de aceea oamenii le ignoră de obicei. Dar cancerul de stomac poate fi totuşi prevenit. Evitarea alimentelor procesate şi zaharoase, precum şi a cărnii roşii, cât de mult poţi, este recomandată de majoritatea experţilor.

Medicii recomandă să se urmeze o dietă sănătoasă bogată în alimente care conţin fibre şi alţi nutrienţi, precum şi fructe şi legume proaspete. Trebuie să incluzi şi consumul de turmeric - acest condiment special are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea cancerului.

Deşi benefic, turmericul nu este cu adevărat biodisponibil. Pentru a creşte rata de absorbţie şi a permite să treacă de bariera intestinală, trebuie amestecat cu piper negru sau ghimbir, precum şi cu ulei de măsline. Piperul piper poate stimula biodisponibilitatea turmericului cu 2000%, ceea ce face ca acesta să fie un plus ideal pentru condimente.

Iată o reţetă simplă care te va ajuta să beneficiezi de proprietăţile turmericului în mod corespunzător:

Ai nevoie de:

- ¼ lingură turmeric

- ½ lingură ulei de măsline

- 1 vârf de cuţit de piper negru

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele într-un bol şi amestecă-le cu o lingură. Mănâncă pasta obţinută sau adaug-o peste salată. Consum-o de câteva ori pe zi pentru a stimula sistemul imunitar şi pentru a preveni cancerul de stomac.

Credit foto: www.livestrong.com



Recente

portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg