Principalele simptome ale deficienţei de vitamina C

1 75125 original jpg jpeg

Vitamina C este esenţială pentru întărirea sistemului imunitar, regenerarea celulară şi tratarea rănilor. Carenţa acestei vitamine în organism duce la apariţia afecţiunilor şi la încetinirea procesului de vindecare.

Nu este niciun secret faptul că vitaminele joacă un rol important în organism,ele fiind fundamentale pentru sănătate. VitaminaC este necesară pentru absorbţia corectă a fierului şi calciului,dar şi pentru stimularea fluxului sangvin,pe lângă multe alte funcţii.Dar lipsa vitaminei C poate provoca o serie de reacţii negative în corp. Acestea afectează în mod direct atât sănătatea fizică,cât şi cea mintală. Chiar dacă la început sunt greu de sesizat,unele simptome ale carenţei încep să apară pe parcurs.

Căderea părului

Există mai mulţi factori care duc la căderea firelor de păr,printre care şi deficienţa de vitamina C. Carenţa apare deoarece este nevoie de multe substanţe nutritive pentru producţia de colagen şi proteine care întăresc părul. Dacă dieta nu conţine produse alimentare care sunt sursă de vitamina C,te vei confrunta cu piele uscată,căderea părului şi schimbări de dispoziţie.

Oamenii care suferă de carenţă de vitamina C se confruntă des cu infecţii. Vitamina C este esenţială pentru a lupta împotriva bacteriilor dăunătoare. Astfel,atunci când ea lipseşte din organism,corpul devine vulnerabil la aceşti factori patogeni care provoacă aceste afecţiuni.

Schimbări de dispoziţie

Chiar dacă majoritatea oamenilor ignoră acest simptom,vitamina C este strâns legată de sănătatea emoţională. Aşadar,nivelurile scăzute de vitamină pot provoca stări de iritabilitate,stres şi emoţii negative. În schimb,doza zilnică de vitamina C oferă stabilitate emoţională,linişte şi control asupra hormonilor care cauzează schimbările de dispoziţie.

Sentimentul continuu de oboseală este un simptom care apare din mai multe cauze şi probleme de sănătate. Deficitul de vitamina C nu este o excepţie. Această substanţă nutritivă este necesară pentru buna funcţionare mentală şi fizică. Pentru a combate oboseala,consumă mai multe fructe care conţin vitamina C.

Alte simptome ale deficienţei de vitamina C sunt:

-Încetinirea procesului de vindecare;

-Senzaţie de durere corporală;

-

;

-Piele uscată.