Probleme care îţi pot afecta viaţa sexuală

1 72936 original jpg jpeg

Problemele sexuale pot afecta serios relaţia de cuplu. Studii recente au analizat legătura dintre vârstă cu diferite tipuri de disfuncţii sexuale, inclusiv lipsa dorinţei sexuale, a excitării, dificultate sau incapacitatea de a ajunge la orgasm precum şi durerile în timpul actului sexual.

Absenţa apetitului sexual

Mai bine de 10% dintre femei care au între 20 şi 24 de ani se confruntă cu lipsa apetituluisexual. Absenţa dorinţei sexual se regăseşte şi la femeile care au între 25 şi 29 de ani,precum şi la cele de 50 şi 60 de ani. Specialiştii spun că în ciuda faptului că incidenţa creşte cu vârsta,dorinţa scăzută nu este doar o problemă a femeilor mai în vârstă.

Există o serie de motive care scad apetitul sexual. Printre acestea se numără oboseala,stresul,problemele pe care le au femeile referitoare la aspectul fizic,certurile în cuplu.

Probleme de lubrifiere

Specialiştii spun că multe femei care au între 19 şi 49 de ani se plâng de faptul că nu reuşesc să se lubrifieze suficient. Astfel,sexul poate fi dureros. Uscăciune vaginală ar putea fi cauzată de deshidratare,medicamente sau modificarea nivelurile hormonului în timpul menopauzei. Folosind un lubrifiant personal este o modalitate foarte bună de a combate problema.

Dificultatea de a avea orgasm

Multe femei au probleme în a avea orgasm,mai ales cu cât înaintează în vârstă. Specialiştii spun că sunt numeroase femeile de până în 25 de ani care se confruntă cu această problemă şi asta pentru că acesta este momentul în care ele sunt mai susceptibile de a avea relaţii sexuale ocazionale.

Sex dureros

Sexul dureros sau dispareunia se întâlneşte mai ales la femeile care au între 16 şi 19 ani şi e mai puţin frecventă la cele de 30 şi 40 de ani. Dispareunia este una dintre cele mai complexe disfuncţii sexuale. Specialiştii spun că poate fi cauzată de uscăciune vaginală,infecţiile urinare sau traumele psihologice. Această disfuncţie este de obicei diagnosticată de un medic şi aceea este important consultul specialistului.