Remedii care tratează insolaţia

1 74490 original jpg jpeg

O zi petrecută sub soarele arzător al verii îţi poate aduce, în afară de un bronz frumos, şi o neplăcută insolaţie. Află care sunt simptomele acesteia, dar şi cum să scapi cât mai repede de simptomele acesteia.

Insolaţia îţi dă stări de oboseală,slăbiciune,dureri de cap,dar şi greaţă. Totodată,o persoană afectată de insolaţie are pielea roşie şi fierbinte,nu transpiră,deşi temperatura corpului este crescută (peste 38 de grade Celsius).În formele mai grave,pacientul îşi poate pierde cunoştinţa,poate avea stări de confuzie,convulsii. Cei în cauză simt că inima le-o ia la goană şi pot suferi şi de crampe musculare.

Ce trebuie făcut

În cazul unui pacient cu insolaţie,trebuie chemată ambulanţa. Până când sosesc medicii,cel în cauză trebuie să stea într-un loc răcoros,la umbră. Este bine să stea întins,şi să poarte cât mai puţine haine,pentru ca pielea să poată să respire.

De asemenea,compresele cu apă la temperatura camerei,aplicate pe braţe,pe burtă şi pe frunte sunt de mare ajutor bolnavului. Dacă este posibil,pacientul poate fi înfăşurat în cearceafuri sau prosoape ude.

Ce nu ai voie să faci

Unei persoane care suferă de insolaţie nu trebuie să i se administreze medicamente care să-i reducă febra.Totodată,nu trebuie să-l frecţionăm cu nimic şi nici nu are voie să consume cafea (are efect diuretic,deci organismul poate deveni şi mai deshidratat). Duşurile reci sunt,de asemenea,interzise.

Tratamente din natură

De foarte mare ajutor sunt compresele cu infuzie de muşeţel şi de gălbenele,aplicate pe piele.  Arsurile mai pot fi tratate şi cu uleide lavandă,care ajută la reducerea inflamaţiilor. Este foarte important,pentru prevenirea apariţiei insolaţiei,să te hidratezi foarte bine. Şi una-două linguri de miere de albine,consumate înainte să mergi la plajă îţi vor fi de ajutor.

Mai bine previi,decât să tratezi

Când ştii că vei petrece mai multe ore în soare,ai grijă să-ţi acoperi capul cu o pălărie,să porţi haine largi,vaporoase,de culori deschise. Nici la plajă nu este recomandat să stai cu capul neacoperit.

Foarte importantă este hidratarea,de aceea este vital să bei cel puţin doi litri de apă. Şi consumul de fructe şi legumeproaspete este recomandat. În schimb,evitaţi băuturile care conţin cofeină.

Mai citeşte şi:

Cât de periculoasă este expunerea la soare

Cum îţi protejezi părul de razele soarelui